´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera A - pagina 264

Autoritate - enciclopedia universala

Autoritate:  1. Drept, putere, imputernicire de a comanda, de a da dispozitii sau de a impune cuiva ascultare. 2. Organ al puterii de stat competent sa ia masuri si sa emita dispozitii cu caracter obligatoriu. Reprezentant al unui asemenea organ al puterii de stat. 3. Prestigiu de care se bucura cineva sau ceva. Persoana care se impune prin cunostintele sale, prin prestigiul sau.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Autorizatie informatica - enciclopedia universala

Autorizatie informatica:  Permisiune acordata unui utilizator de a accesa anumite informatii dintr-o baza de date. Un sistem de gestiune a bazelor de date poate permite sau interzice unui utilizator sa citeasca sau sa modifice informatii dintr-o anumita tabela a bazei de date, cu scopul de a preveni si impiedica folosirea neautorizata a datelor. De exemplu, un angajat al serviciului financiar al unei companii nu ar trebui sa poata sa modifice salariul unui angajat, sau sa poata accesa informatii confidentiale despre firma la care lucreaza.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Autorul abstract - enciclopedia universala

Autorul abstract:  Versiune a autorului concret, proiectata in opera; rezulta din lectura operei, nu tine, in mod obligatoriu, de intentia autorului concret si prezenta sa in text poate fi mai mult sau mai putin discreta; exprima in mod indirect o anumita viziune asupra lumii, care se poate deduce cin universul reprezentat, teme, idei, personaje; distinctia dintre autorul concret si autorul abstract se poate evidentia la nivelul optiunior politice, ideologice, filozofice, expirmate intr-o opera literara; nu o data aceste optiuni sunt in opozitie fata de cele ale autorului concret.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

Autorul concret - enciclopedia universala

Autorul concret:  Este creatorul real al unei opere literare cu o personalitate independenta de opera literara, cu propria sa biografie; apartine lumii reale, si nu lumii fictionale, deci traieste intr- o anumita epoca istorica.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera A

« 261 262 263

264

265 266 267 »
«

»