´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 125

CHKDSK - enciclopedia universala

CHKDSK:  (CHecK-DiSK) - comanda interna MS-DOS care permite verificarea fisierelor pe disc dar si repararea fisierelor intersectate.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Chlamydia - enciclopedia universala

Chlamydia:  Bacterie responsabila de numeroase afectiuni genitale, oculare si respiratorii acute si cronice. Trebuie recunoscuta bacteriilor din genul Chlamydia o importanta patologica din ce in ce mai mare. Ele constituie, in special, cauza cea mai frecventa a cecitatii in lume si prima cauza de sterilitate feminina. Exista trei specii patogene pentru om, Chlamydia trachomatis, responsabila de infectiile genitale si oculare (trahom), Chlamydia psiitaci, responsabila de infectii pulmonare, si Chlamydia pneumo-niae, responsabila de pneumopatii si de bronsite.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Chloasma - enciclopedia universala

Chloasma:  Afectiune cutanata caracterizata prin pete brune pe fata. Aceasta afectiune este, mai intai de toate, hormonala, ceea ce explica faptul ca poate sa se dezvolte la femeia insarcinata, traducandu-se printr-o "masca de sarcina" care se sterge cel mai des de la sine, treptat, dupa nastere; dar aceasta poate recidiva in caz de o noua sarcina. Ea mai poate aparea in timpul utilizarii de pilule contraceptive puternic dozate in estrogeni. Pentru chloasmele persistente, tratamentul face apel la agenti depigmentanti (asocieri de acid retinoic, corticosteroizi si hidrochinona, acid azelaic), prescrisi intotdeauna cu multa precautie din cauza riscului de depigmentare exagerata. Rezultatul tratamentului este obtinut dupa un timp indelungat si recidivele sunt frecvente dupa expunerea Ia soare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

CHR - enciclopedia universala

CHR:  (CHaRacter) - extensie de fisiere, folosita, de regula, pentru driver-e de caractere sau pentru a defini fonturi sub MS-DOS.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 122 123 124

125

126 127 128 »
«

»