´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 154

Claudicatie intermitenta - enciclopedia universala

Claudicatie intermitenta:  Sindrom caracterizat printr-o durere sau o slabiciune musculara ce survine in timpul mersului, obligand subiectul sa se opreasca. Cauzele claudicatiei intermitente pot fi vasculare sau neurologice.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Claustrofobie - enciclopedia universala

Claustrofobie:  Teama bolnavicioasa de spatiile inchise. Claustrofobia este adesea rezultatul unei experiente traumatizante asociata de un loc inchis. Poate fi vorba de un fenomen trecator, care dispare de la sine. Totusi, claustrofobia necesita o psihoterapie de fond sau o terapie comportamentala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Clavicula - enciclopedia universala

Clavicula:  Os lung, in forma de S foarte alungit, situat la nivelul umarului. Fracturile de clavicula sunt cele mai frecvente fracturi. Ele survin cel mai des prin caderea pe umar. Tratamentul lor este ortopedic, prin simpla imobilizare cu un bandaj sau cu un inel elastic indoit in forma de 8 care solidarizeaza umerii. Luxatiile de clavicula survin mai ales la sportivi. Ele pot fi mai mult sau mai putin grave, de la simpla entorsa pana la ruperea ligamentara completa. Tratamentul este fie functional (reeducare), fie chirurgical.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Claymoor - enciclopedia universala

Claymoor:  (n. 1843, Bucuresti - d. 11 iunie 1903, Bucuresti; nume la nastere: Misu Vacarescu; a semnat si cu pseudonimul Valreas) a tinut rubrica mondena laL'Independence roumaine si Romanul in perioada 1898 1910. A facut Liceul Louis le Grand la Paris. Fiul lui Iancu Vacarescu si unchiul Elenei Vacarescu. Spirit hedonist, a lasat, prin articolelele sale mondene din imaginea Bucurestiului de la finele veacului al XIX-lea si inceputul celui de-al XX-lea prin ceea ce avea pitoresc. In acest sens il precede pe Mateiu Caragiale. El estemodelul lui I. L. Caragiale din schita High-Life. Lucrari: La vie

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 151 152 153

154

155 156 157 »
«

»