´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 176

COGO - enciclopedia universala

COGO:  (COordinated GeOmetry) - limbaj de nivel inalt orientat in domeniul constructiilor, ce permite scrierea programelor in limbajul tehnic apropiat inginerilor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

cohlee - enciclopedia universala

cohlee:  Parte a urechii interne destinata auditiei. Cohleea este portiunea anterioara a labirintului, cavitate inclusa in stanca (partea interna orizontala a osului temporal). Ea se afla astfel in legatura cu vestibulul, portiunea posterioara a labirintului responsabil de echilibru.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Cohorta - enciclopedia universala

Cohorta:  Subdiviziune tactica a armatei romane, zece astfel de subdiviziuni formand o legiune. Cohorta putea avea 500 de oameni si atunci era comandata de un prefect, sau 1.000 de oameni, atunci fiind comandata de un tribun.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Coiotul - enciclopedia universala

Coiotul:  are o reputatie proasta, dar care nu este intemeiata. In realitate, nu este periculos nici pentru om, nici pentru turmele de animale domestice. Din contra, hranindu-se cu mici rozatoare care se inmultesc rapid si cu starvuri, el este mai degraba util! Ca si ruda sa, lupul, noaptea coiotul urla. El poate si sa scheaune, sa maraie, sa geama si sa tipe. La coiot, femela este cea care alege partenerul si cuplul este unit pentru mai multi ani. Femela se instaleaza intr-un barlog ca sa nasca. In timp ce ea se ocupa de cei 4 pana la 10 pui, masculul sta de paza si aduce mancarea. Puii sunt o prada usoara pentru lup, puma si ursul brun; la varsta adulta, insa, coiotul scapa usor pradatorilor sai pentru ca este cel mai rapid dintre canide (poate fugi cu 60 km/h). Acest animal are totusi doua defecte care ii joaca adesea renghiuri: are prostul obicei de a se intoarce des in timpul alergarii si are un somn adanc.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 173 174 175

176

177 178 179 »
«

»