´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 202

Compania Indiilor Orientale - enciclopedia universala

Compania Indiilor Orientale:  1. Companie comerciala engleza, intemeiata in 1600 de un grup de negustori londonezi pentru comertul cu India, sud-estul Asiei si China. A avut un rol hotaritor in expansiunea coloniala britanica in aceasta parte a lumii; si-a incetat activitatea in 1858. 2. Companie comerciala olandeza, intemeiata in 1602; a avut un rol in crearea imp. colonial olandez; si-a incetat activitatea in 1798. 3. Companie comerciala franceza, intemeiata in 1664 si organizata din initiativa lui Colbert in scopul instituirii monopolului francez asupra comertului cu India; in 1719 a fuzionat cu Compania Occidentala, intemeiata de John Law. Si-a incetat activitatea in 1794.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Companie captiva de asigurari - enciclopedia universala

Companie captiva de asigurari:  companie (societate) detinuta sau controlata de o alta intreprindere al carei obiect de activitate este, in primul rand, acoperirea necesarului de asigurari, si, in al doilea rand, efectuarea de operatiuni pe piata (potrivit dictionarului Webster). Alti autori o considera ca o forma de "autoasigurare oficializata" sau "companie de asigurare sau reasigurare" detinuta sau controlata de o societate, cu alta activitate decat de asigurari, creata, in principal, pentru a asigura sau reasigura societatea-mama sau a filialelor acesteia.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Companie holding - enciclopedia universala

Companie holding:  companie care administreaza resursele financiare ale companiilor de baza (in special, profiturile). O corporatie holding detine actiuni in companiile lucrative din teritoriul cu fiscalitate ridicata si poate inchiria acestora echipamente (in regim de leasing, chiriile fiind trecute in contul de cheltuieli) sau chiar capital, cu o dobanda convenabila.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Companie off-shore - enciclopedia universala

Companie off-shore:  este o societate de drept straina ce isi desfasoara activitatea in aceste tari in conformitate cu legislatia din tara-gazda.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 199 200 201

202

203 204 205 »
«

»