´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 220

Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste(C.C.E.S.) - enciclopedia universala

Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste(C.C.E.S.):  (1969-1989) - a continuat Comitetul de Stat pentru Cultura si Arta, care a inlocuit Ministerul Culturii si Propagandei de dinainte de razboi. I-a preluat functiile, ocupandu-se in mod centralizat de dirijareasi finantarea culturii romane. Din 1979, sub pretextul desfiintarii ca organism, Comitetul de Stat pentru Presa si Tiparituri (cenzura) a fost inglobat in C.C.E.S.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Consiliul de Coroana - enciclopedia universala

Consiliul de Coroana:  Organ consultativ creat de regele Carol I, alcatuit din membrii guvernului, presedintii celor Camere ale Parlamentului, sefii partidelor politice, fostii prim-ministri; era convocat in cazuri exceptionale care necesitau o larga consultare politica.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Consiliul Dirigent - enciclopedia universala

Consiliul Dirigent:  Denumirea organului executiv provizoriu de conducere a Transilvaniei, ales la 2 decembrie 1918 de catre Marele Sfat National.Alcatuit din 15 membri, sub presedentia lui Iuliu Maniu. Si-a incetat activitatea la 20 noiembrie 1919. Dizolvat la 4 aprilie 1920.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Consiliul National Roman Central - enciclopedia universala

Consiliul National Roman Central:  Organ politic suprem, constituit la 30 octombrie 1918 la Budapesta (la Arad din 2 noiembrie 1918), din cate sase reprezentanti ai Partidului National Roman si ai Partidului Social-Democrat Roman. A avut atributiile unui guvern provizoriu al Transilvaniei, conducand actiunea de inlaturare a vechilor autoritati ungare si inlocuirea lor cu consilii nationale romane. Condus de St. Cicio Pop. A pregatit si organizat Adunarea Nationala de la Alba Iulia, care a hotarit, la 1 decembrie 1918, unirea Transilvaniei cu Romania. Si-a incetat activitatea o data cu crearea Consiliului Dirigent.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 217 218 219

220

221 222 223 »
«

»