´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 223

Constructie unitara - enciclopedia universala

Constructie unitara:  de caroserie care nu are nevoie de o carcasa separata pentru a sustine structura componentelor mecanice ale masinii. O caroserie unitara poate folosi o constructie monococa sau elemente de structura, ca parte integrala a constructiei sale.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Consum de combustibil - enciclopedia universala

Consum de combustibil:  Performanta functionala si economica a autovehiculelor rutiere, care exprima cantitatea de combustibil, in litri, consumata, in conditii standard, pentru parcurgerea unei distante de 100 km. Este incorecta si inadmisibila indicarea unui consum de combustibil sub forma procentuala (de exemplu, 5% in loc de 5 l/100 km).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Consum mediu - enciclopedia universala

Consum mediu:  Consum de combustibil realizat in conditii de utilizare mixta a unui autovehicul (urban + extraurban), potrivit unui ciclu de conducere standard, in conditii de mediu si de incarcare prescrise.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Conta, Vasile - enciclopedia universala

Conta, Vasile:  (n. 15 noiembrie 1845, Ghindaoani, jud. Neamt - d. 22 aprilie 1882, Bucuresti) - filosof si poet. A facutgimnaziul la Iasi, apoi a insotit o trupa de actori prin Moldova. A facut studii comerciale, apoi Dreptul in Belgia. A frecventat Societatea Junimea si a publicat in Convorbiri literare scrierile filosofice: Teoria fatalismului; Teoria ondulatiunii universale; Originea speciilor, 1873-1848. Postum au aparut Bazele metafizicii siIntaiele principii care alcatuiesc lumea. A devenit liberal, fiind ministru in Cabinetul Ion Bratianu. Poezia sa n-a fost apreciata de junimisti, dar timpul l+a asezat in randul primilor filosofi originali romani, care aveau sa inspire inclusiv un fel de a concepe si de a face literatura.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 220 221 222

223

224 225 226 »
«

»