´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera C - pagina 230

Contrapunct - enciclopedia universala

Contrapunct:  (1982-1986) - revista trimestriala de politica si cultura, Koln. Colaboratori: Virgil Ierunca, Paul Goma, Monica Lovinescu, Ion Negoitescu, Ion Caraion, Vintila Horia s.a.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Contrapunct - enciclopedia universala

Contrapunct:  (din 1990) - saptamanal, Bucuresti. Editat de Uniunea Scriitorilor. Din Comitetul de conducere fac parte Mircea Cartarescu, Ion Bogdan Lefter s.a.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Control al nasterilor - enciclopedia universala

Control al nasterilor:  Sistem medical aflat sub control legislativ, aplicat intr-o tara pentru a favoriza dezvoltarea contraceptiei. In tarile occidentale, contraceptia si avortul erau considerate subiecte tabu inainte de anul 1965. Guvernele se tem de conflictele morale si politice pe care legislatia unor astfel de acte le-ar putea genera, in pofida atitudinii mai curand favorabile a opiniei publice. Astazi, prezervativele se gasesc in vanzare libera (gratuite in Italia si Regatul Unit), in timp ce vanzarea pilulelor si steriletelor se face sub prescriptie medicala. Sterilizarea este autorizata in SUA, Danemarca, Marea Britanie, dar nu este reglementata nici in Belgia, nici in Franta, nici in Italia (in aceste ultime doua tari, totusi ea poate fi contestata, legea interzicand "mutilarea trupului"). Legislatia privind avorturile variaza dupa tara: interzisa in Polonia, Spania si Irlanda, practica intreruperii de sarcina este autorizata in Franta, Anglia, Elvetia si Suedia, de exemplu, dar ea continua sa ridice la ora actuala multe contestari in SUA, Canada si Germania.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

Control cu feedback al raportului combustibil-aer - enciclopedia universala

Control cu feedback al raportului combustibil-aer:  Caracteristica a sistemului de alimentare asistat de computer. Datorita unui senzor care masoara continutul de oxigen al gazelor de esapament, sistemul mentine raportul combustibil-aer cat mai aproape de cel necesar pentru o combustie perfecta din punct de vedere chimic. Un astfel de control atent al raportului combustibil- aer este obligatoriu pentru functionarea corespunzatoare a catalizatoarelor cu trei cai.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera C

« 227 228 229

230

231 232 233 »
«

»