´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera D - pagina 121

Drepturile omului - enciclopedia universala

Drepturile omului:  (1885, 1888-1889, Bucuresti) cotidian condus pe rand de C. Bacalbasa, Al. Braescu, C. Mille menit sa popularizeze ideile socialiste. Rubrica literara era sustinuta mai ales de C. Dobrogeanu- Gherea. Constantin Mille publica articole teoretice legate de relatia politica- literatura.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

Drog - enciclopedia universala

Drog:  Substanta care poate produce o stare de dependenta fizica si/sau psihica si care poate genera o toxicomanie, indiferent de tipul substantei in cauza (stimulanta, analgezica etc.).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

DROM - enciclopedia universala

DROM:  (Dynamic ROM) - memorie ROM dinamica; sunt memorii ROM care ofera semnal la iesire numai imediat dupa semnalul de ceas.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

Dromaderul - enciclopedia universala

Dromaderul:  este o rumegatoare ce traieste in Africa de Nord si Orientul Mijlociu; exista, de asemenea, cateva mii in Australia (dromaderul a fost adus aici de catre om la sfarsitul secolului al 19-lea). Dromaderul se aseamana mult cu ruda lui din Asia Central a, camila. Dar ii poti deosebi usor: dromaderul are o singura cocoasa, pe cand camila are doua. Aceste cocoase sunt de fapt rezerve de grasime care le permit sa ramana cateva zile fara sa manance sau sa bea. Dromaderul s-a acomodat foarte bine vietii in desert: picioarele lui sunt adaptate pentru a nu se scufunda in nisip si pentru a-i suporta caldura si se hraneste fara dificultate cu plantele spinoase care cresc aici. Poate, de asemenea, sa-si inchida narile largi pentru a evita intrarea prafului in timpul furtunilor de nisip. Dromaderul nu exista decat in stare domestica; este utilizat ca animal de calarie (pentru a duce oameni) sau ca animal de povara (pentru a transporta incarcaturi care uneori ajung la 450 kg).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

« 118 119 120

121

122 123 124 »
«

»