´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera D - pagina 30

Deism - enciclopedia universala

Deism:  Conceptie filozofica religioasa care admite existenta lui Dumnezeu drept creator al universului, negand interventia lui in dezvoltarea naturii si a societatii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

Del - enciclopedia universala

Del:  (Delete) - a elimina un text, un fisier sau o parte dintr-un document cu intentia de a-l indeparta definitiv. Exista mai multe metode de a obtine acest lucru. Caracterele de pe monitor si partile dintr-un document pot fi sterse prin folosirea tastei Delete sau a tastei Backspace sau prin folosirea comenzii Delete a programului. Fisierele pot fi sterse cu comanda Delete data sistemului de operare. Delete key - tasta Delete, in mod tipic, sterge caracterul de pe ecran din dreptul cursorului iar, in anumite aplicatii, poate sterge textul sau grafica selectata. De asemenea, sterge caracterele aflate la dreapta indicatorului de inserare a textului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

Delamarina, Victor Vlad - enciclopedia universala

Delamarina, Victor Vlad:  (n. 31 august 1870, Satu Mic, azi Victor Vlad Delamarina, jud. Timis - d. 3 mai 1896, Herendesti, jud. Timis) - poet dialectal. A scris in grai banatean versuri si proza patriotica si umoristica: Poezii banatenesti, Intocmiri, 1902.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

Delavrancea, Barbu St. - enciclopedia universala

Delavrancea, Barbu St.:  (n. 2 aprilie 1858, Bucuresti - d. 29 aprilie 1918, Iasi; nume la nastere: Barbu Stefanescu) - scriitor. A absolvit Dreptul la Bucuresti si a plecat in Franta ca bursier al unui filantrop. A fost deputat liberal si primar al Capitalei (conservator) . A mai fost vicepresedinte al Camerei, ministru (al Lucrarilor publice, Industriei si Comertului, Cultelor si Instructiunii Publice) . Membru al Academiei (1913) . Ca avocat l-a aparat pe I. L. Caragiale in procesul de plagiat contra lui Caion in legatura cu drama Napasta. A scris nuvele idilice: Sultanica, 1885, debut; Trubadurul, 1887; , proza sociala si pamfletara: Parazitii, 1892, Premiul Societatii Literare Romane; Hagi Tudose, 1903 si teatru istoric: trilogia: Apus de soare, 1909; Viforul, 1910; Luceafarul, 1910. Prin discursurile din Parlament a sustinut problema taraneasca si unitatea nationala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

« 27 28 29

30

31 32 33 »
«

»