´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera D - pagina 74

Dilema - enciclopedia universala

Dilema:  (din 1998) - saptamanal de tranzitie editat de Fundatia Culturala Romana. Director fondator Andrei Plesu. Dupa 2004 Andrei Plesu a plecat de la Fundatia Culturala si de la conducereea publicatiei, intemeind, la Grupul pentru Dialog Social, o alta Dilema". Ca urmare, din 2004 cele doua publicatii sunt numite, spre recunoastere, Dilema veche si Dilema noua", desi, pe antet, ambele se numesc doar Dilema".

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

Diligenta - enciclopedia universala

Diligenta:  Trasura mare, acoperita, folosita in trecut pentru transportul in comun al persoanelor si al postei; postalion.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

Dima, Alexandru - enciclopedia universala

Dima, Alexandru:  (n. 17 octombrie 1905, Turnu Severin - d. 19 martie 1979, Craiova) - istoric literar. A absolvit Literele si Filosofiala Bucuresti si s-a specializat la Berlin, Munchen si Viena. Profesor la Universitatea din Iasi si Bucuresti, director al Institutului de Istorie si Teorie literara G. Calinescu. Membru corespondent al Academiei (1963) . A publicat studii teoretice si de comparatism: Aspecte si atitudini filosofice, 1933; Conceptul de literatura populara, 1939, Premiul Academiei; Gandirea romaneasca in estetica, 1943; Domeniul esteticii, 1947; Alecu Russo, 1956, Premiul Academiei; Conceptul de literatura universala si comparata, 1967; Principii de literatura comparata, 1969. A coordonat aparitia tratatului de Istoria literaturii romane (din care au aparut trei volume) .

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

Dimbovita - enciclopedia universala

Dimbovita:  (1858 1865, Bucuresti) saptamanal politic si literar, care a continuat sa apara cu titlul Independenta pana in 1862. A fost condusa, pe rand, de Dim.Bolintineanu, Radu Ionescu, Gr. H. Grandea.Pro-unionist. A sustinut Unirea Principatelorsi formarea institutiilor nationale.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera D

« 71 72 73

74

75 76 77 »
«

»