´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera E - pagina 105

Expresie - enciclopedia universala

Expresie:  (Expressio = exprimare) ansamblu de elemente (numere, litere, etc) legate intre ele prin simboluri ce exprima operatii matematice.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Expresie de tip - enciclopedia universala

Expresie de tip:  Expresie ce reprezinta tipul unei constructii din limbaj. Cele mai simple expresii de tip sunt: un tip de baza al limbajului (ex. Integer, real, boolean), un tip definit de programator sau o variabila care poate lua ca valori expresii de tip. Utilizand astfel de expresii de tip se pot construi expresii de tip mai complicate prin utilizarea constructorilor de tip (operatori ce primesc ca argumente expresii de tip si construiesc o noua expresie de tip, de exemplu produsul cartezian, functia, pointer, lista, etc.) Asupra uneia sau mai multor expresii de tip. De exemplu (V int

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Expresie regulata - enciclopedia universala

Expresie regulata:  O metoda alternativa de specificare a clasei de limbaje care pot sa fie specificate si prin gramatici regulate. O formula care se construieste recursiv astfel: sirul vid si elementele unui alfabet finit constituie o expresie regulata peste alfabetul respectiv; reuniunea, intersectia si inchiderea tranzitiva a expresiilor regulate constituie expresii regulate; orice expresie regulata se obtine numai prin operatiile de mai sus. Pentru specificarea limbajului care corespunde analizei lexicale se folosesc expresii regulate.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Expresionism - enciclopedia universala

Expresionism:  curent literar si artistic de la inceputul sec. al XX-lea in Germania, raspandit apoi si in alte tari. Cultiva trairile absolute, supraliciteaza subiectivismul si senzorialul. S-a manifestat mai ales in pictura (caracteristici: ingrosarea si schematizarea trasaturilor si coloritului spre a exprima realitatea interioara) . Era impotriva estetismului si scientismului. Literatura expresionista a fost influentata de arta plastica a curentului. Studiul Literatura romana si expresionismul, 1978, de Ov. S. Crohmalniceanu este o sinteza a fenomenului la noi.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

« 102 103 104

105

106 107 108 »
«

»