´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera E - pagina 17

Editura de Stat pentru Literatura si Arta - enciclopedia universala

Editura de Stat pentru Literatura si Arta:  (1948-1959) - aparuta dupa desfiintarea Editurii Fundatiei Regale si a editurilor particulare interbelice (Alcalay, 1886-1945; Casa Scoalelor, 1896-1945; Socec, 1856-1945; Cultura nationala s.a. care aveau editura, librarie si tipografie) . Ea s-a impartit in Editura pentru Literatura (din 1960) si Editura pentru Literatura Universala (din 1958) , aceasta din urma unita cu Editura Cartea rusa (1945-1957) . In 1969 din Editura pentruLiteratura au aparut o serie de edituri cu profile mai strict delimitate: Minerva (avand colectiile: B.P.T., editii critice) , Eminescu (colectiile de autori romani contemporani) , Albatros (colectii pentru pentru tineret) , Ion Creanga (colectii pentru pentru copii) , Meridiane (colectii de arta) . Au aparut apoi edituri departamentale si editurile din marile orase ale tarii. Dupa 1989 sunt inregistrate in Romania peste 2500 de edituri, cele mai multe particulare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Editura Didactica si Pedagogica - enciclopedia universala

Editura Didactica si Pedagogica:  (din 1951) editeaza si comercializeaza manuale pentru invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal, universitar, lucrari auxiliare, tratate, lucrari de metodica si didactica, pedagogie, medicina, material didactic (harti, atlase, planse) , beletristica, dictionare, manuale speciale pentru persoane cu handicap si alte lucrari. Daca inanite de 1989 existau manuale unice pe tara pentru fiecareprofil de invatamant, dupa 1989 editarea manualelor a inceput sa se liciteze intre aceasta editura siediturile particulare, mai ales in privinta manualelor alternative, care au aparut ca urmare a diversificarii invatamantului romanesc.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Editura Humanitas - enciclopedia universala

Editura Humanitas:  (din 1990) - aparuta pe structura si bugetul Editurii Politice (condusa de Walter Roman) , se ocupa de editarea cartilor interzise, a cartilor expulzate, a cartilor cenzurate, a cartilor arestate in fonduri speciale vreme de decenii. Humanitas aspira sa contribuie la renasterea democratiei in societatea romaneasca, aducand in spatiul public marile idei din care s-au nascut societatile lumii moderne. Publica manuale alternative, a infiintat o retea de librarii proprii. Privatizata dupa 1994, este din 2003 un holding, cuprinzand Editura Humanitas, Humanitas Educational (editor de manuale) , Librariile Humanitas, Humanitas Multimedia (carte pe suprot electronic) . Director Gabriel Liiceanu. Acest tip de holding, de mare succes editorial, este folosit si de alte edituri: All, Gramar, Litera International, Teora, Polirom s.a.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Editura Libertatea - enciclopedia universala

Editura Libertatea:  (din 1945, Pancevo, Voivodina) casa de presa si editura. Director Nicu Ciobanu. Revista "Libertatea (tot din 1945) saptamanal de cultura. La Editura Libertatea se tiparesc autori romani din Serbia si Muntenegru, in romana si sarbo-croata, autori romani din Romania si din afara granitelor, traduceri in sarbo- croata din autorii romani clasici, literatura universala in romana si sarbo-croata. Aparitii recente: Cornel Balica - Recolta soarelui; Marius Muresan - Dincolo de curcubeu; Olimpiu Balos - Versuri pentru mileniul trei; lon Flora - O epopee a formelor; Gligor Popi - Romanii din Banatul Sarbesc in Secolele XVIII-XX; Milan Nenadici - Imagine nocturna; 3.000 de pagini pentru mileniul III - antologie de scriitori romani din Serbia si Muntenegru.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

« 14 15 16

17

18 19 20 »
«

»