´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera E - pagina 18

Editura Minerva - enciclopedia universala

Editura Minerva:  (din 1969, Bucuresti) aparuta din trunchiul ESPLA, editura a mostenit arhiva si sediul Editurii Fundatiilor Regale, predata la Arhivele Statului abia dupa 1975, cand si-a pierdut si sediul. A publicat colectia de Scriitori romani, editii critice, editii in limbi straine ori bilingve, monografii, teze de doctorat, bibliografie scolara, a avut colectia Biblioteca pentru toti. Vanduta fara licitare in 1997 unui editor particular, care n-a reusit s-o sustina, s-a reunit din anul 2000 cu o alta editura particulara, Aramis, ambele avand aparitii sporadice pe piata romaneasca.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Editura pentru Literatura si Arta a Uniunii Scriitorilor - enciclopedia universala

Editura pentru Literatura si Arta a Uniunii Scriitorilor:  (1947-1968, Bucuresti) a aparut ca urmare a desfiintarii Editurii Fundatiilor Regale. A publicat scriitori romani contemporani, clasicii care "se potriveau prin "mesajul operei lor cu oranduirea socialista, lucrari din domeniul artelor (care, dupa 1969, revin editurilor departamentale si ale Uniunilor artisitice de creatori) . O parte a patrimoniului sau a revenit dupa 1969 Editurii Minerva, iar o alta Editurii Cartea Romaneasca, devenita editura a Uniunii Scriitorilor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Editura pentru Literatura Universala - enciclopedia universala

Editura pentru Literatura Universala:  (1958-1969, Bucuresti) A desfasurat o insemnata opera de traducere din toate literaturile cunoscute ale lumii, pe epoci, curente, tari, adesea incercand sa ofere toata creatia importanta a unui mare autor: Shakespeare, Goethe, Cervantes etc. Existauechipe de traducatori pe limbi de circulatie, limbi rare etc. Acest profil a fost preluat dupa 1969 de editura Univers, disparuta si ea odata cu Editura Minerva, prin absorbtie cu Aramis, dupa 1997, deoarece avea acelasi proprietar.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Editura Polirom - enciclopedia universala

Editura Polirom:  (din 1995, Iasi) editura cu profil enciclopedic aparuta pe langa tipografia din Iasi, cu filiale la Bucuresti, Timisoara si Chisinau. Acopera peste 35 de domenii editoriale (literatura, eseu, jurnale, litere, filosofie, istorie, religie, psihologie, sociologie, politologie, pedagogie, asistenta sociala, studii de gen, media, relatii publice, drept, limbi straine, informatica si calculatoare, educational, economie si afaceri, medicina, sanatate, practic) , are mai mult de 55 de serii si colectii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

« 15 16 17

18

19 20 21 »
«

»