´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera E - pagina 40

EMS - enciclopedia universala

EMS:  Acronim preluat din limba engleza pentru Engine Management System (sistem pentru gestionarea functionarii motorului), sistem care se bazeaza pe un control computerizat al functionarii motorului, prin monitorizarea mai multor parametri, cum ar fi: turatia motorului, sarcina, temperatura motorului etc. Acest sistem face ca motorul sa functioneze la parametri optimi, din punct de vedere al emisiilor poluante, economiei de combustibil si draivabilitatii, pentru cele mai diverse conditii de exploatare autovehiculului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Emu - enciclopedia universala

Emu:  ocupa pozitia a doua in clasamentul celor mai mari pasari, imediat dupa ruda sa, strutul; el are o inaltime de aproape 2 metri. Aripile sale sunt foarte mici si el nu poate sa zboare; prin compensatie, este un excelent alergator. Traieste in sesurile paduroase, in campiile, savanele si padurile de eucalipti din Australia. Se deplaseaza in grupuri mici in cautarea hranei si a apei. Cuplul se formeaza in sezonul de imperechere si masculul isi pazeste cu gelozie femela. Aceasta din urma depune intre 8 si 15 oua intr-un cuib din frunze si iarba pe care masculul il construieste direct pe sol. Si tot masculul este acela care cloceste ouale timp de aproape 2 luni si care are apoi grija de puisori pana cand acestia implinesc 20 de luni. Este atent mai ales la acvila: aceasta este cel mai periculos dusman natural al micilor emu. Puii se hranesc cu insecte; adultii se hranesc si cu graunte si fructe. Strigatul sau este ciudat: seamana cu un ecou; se spune ca mugeste!

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

Emulsie - enciclopedia universala

Emulsie:  Prcparatie farmaceutica formata din doua faze lichide dintre care una (ulei, rasina), insolubila in cealalta, este dispersata in ea sub forma de globule.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

EMV - enciclopedia universala

EMV:  Compatibilitatea electro-magnetica - comportarea electronicii autovehiculului in campuri electrice puternice. In realitate, aceste campuri pot fi intalnite in zonele apropiate de retelele de inalta tensiune.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

« 37 38 39

40

41 42 43 »
«

»