´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera E - pagina 84

ESP - enciclopedia universala

ESP:  Electronic Stability System - Program electronic de stabilitate. Sistemul incearca sa mentina pe traiectorie o masina care derapeaza, prin franarea directionata a fiecarei roti. ESP este un sistem de siguranta care permite controlul si stabilitatea unei masini in timpul unor manevrari critice si corecteaza posibilele supravirarii si subvirarii. ESP foloseste senzori pentru a delimita ruta pe care soferul o doreste si actuala ruta pe care autovehiculul o parcurge. Care roti vor fi franate? In conditiile de subvirare, cand curba este luata prea larg (imaginea din stanga), rotile din fata se rasucesc spre exterior.Atunci, ESP aplica frana pe roata din spate stanga. Cand spatele masinii derapeaza, in conditiile de supravirare, ESP-ul franeaza cu roata din fata dreapta. Datele EACS arata ca in aproximativ 18% din accidentele usoare si 34% din accidentele fatale; ESP ar avea o influenta certa (fie reduce probabilitatea unui accident sau evitand accidentul cu totul).Unde cauzele accidentului au fost identificate ca " pierderea controlului autovehiculului", ESP ar avea cu siguranta un beneficiu in 42% din cazurile accidentelor rezultate cu daune si in 67% din accidentele fatale. ESP a devenit cunoscut prin asa-numitul "test al elanului" si este incorporat azi multor masini ca o masura de siguranta.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

ESR - enciclopedia universala

ESR:  (Event Service Routine) - rutina de tratare a evenimentului; functie apelata de catre bibliotecile IPX/SPX. Ea se va apela atunci cand un pachet a fost emis sau receptionat sau cand a expirat timpul de emisie/receptie al pachetului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

ESRI - enciclopedia universala

ESRI:  (Environmental Systems Research Research Institute) - firma de software din SUA renumita pentru propagarea produselor informatice din domeniul geografic, precum Arc/Info, ArcView etc. Ea este, printre altele, realizatoarea unei celebre harti digitale a lumii sub comanda NATO.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

ESS - enciclopedia universala

ESS:  Abreviere preluata din limba engleza pentru Electronic Stability System (sistem pentru controlul electronic al stabilitatii), sistem care lucreaza in combinatie cu ABS-ul si TCS-ul pentru a permite mentinerea vehiculului pe traseu dorit, prevenind derapajul lateral. Acest sistem se comercializeaza sub diverse denumiri, cum ar fi: StabiliTrak (GM), AdvanceTrac (Lincoln) sau ESP (la mai multi constructori auto).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera E

« 81 82 83

84

85 86 87 »
«

»