´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera F - pagina 25

Fecunditate - enciclopedia universala

Fecunditate:  Capacitatea de a se reproduce. Perioada de fecunditate a femeii in timpul ciclului menstrual dureza 4-5 zile: ea incepe cu doua zile inainte de ovulatie spermatozoizii putand supravietui 48 ore in caile genitale si inceteaza la 2-3 zile dupa ovulatie, ovulul ramanand viu in acest interval de timp.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Federalism - enciclopedia universala

Federalism:  Doctrina politica, in opozitie cu modelul de stat unitar si centralizat, care propune organizarea statului pe baza unor legaturi federative intre mai multe state membre, fiecare dintre acestea avand o larga autonomie legislativa si administrativa, cu exceptia catorva atributii care stau in competenta exclusiva a guvernului federal (politica externa, aparare, politica monetara).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Federati - enciclopedia universala

Federati:  1. Populatii asezate la granitele Imperiului Roman, care, in schimbul unor subsidii, se angajau sa-i apere hotarele. 2. Nume purtat de soldatii nordisti in timpul Razboaielor de Secesiune, adepti ai uniunii federale.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Federatia Asociatiilor Romanilor din Canada - enciclopedia universala

Federatia Asociatiilor Romanilor din Canada:  (din 1974, Montreal) fondator medicul Ion Taranu. Reuneste organizatiile romanesti de pe teritoriul Canadei, unele datand din 1952, care cuprind diverse valuri de emigratie, urmasii celor din veacul al XIX-lea, cei fugiti de comunism dupa al doilea razboi mondial, cei fugiti din comunism, in perioada socialista si cei plecati la munca, dupa 1989. Organizeaza anual congrese ale romanilor canadieni, manifestari aniversare ori de comemorare ale mebrilor marcanti ai Uniunii, ca si ale personalitatilor culturale din Romania. Acorda premii, inclusiv unor romani merituosi. Ana Blandiana a primit premiul pentru anul 1998, in principal datorita Memorialului de la Sighet, al victimelorcomunismului. Pastreaza legaturi de colaborare cu organizatii ale romanilor din Australia, tarile occidentale, SUA. Dispune de publicatii, edituri. Munca se desfasoara pe baza de voluntariat si fara finantari asigurate din surse oficiale.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

« 22 23 24

25

26 27 28 »
«

»