´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera F - pagina 44

Fisier organizat ca hash - enciclopedia universala

Fisier organizat ca hash:  Un fisier cu structura speciala, in care inregistrarile sunt grupate in functie de valoarea cheii fiecarei inregistrari si de valoarea unei functii de dispersie aplicata asupra valorii cheii. in principiu, functia de dipersie trebuie sa asigure clasificarea fiecarei inregistrari intr-un grup cu cat mai putine inregistrari, numarul mare al acestora crescand timpul de cautare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Fistula - enciclopedia universala

Fistula:  Canal patologic punand in comunicatie (normala doua viscere (fistula interna) sau un viscer cu pielea (fistula externa). Fistulele sunt fie congenitale, fie dobandite. In acest ultim caz ele pot fi consecinta unui traumatism sau unei interventii chirurgicale, unei inflamatii, unei infectii (abces), unei tumori sau unui calcul. fistula poate sa nu prezinte nici IU simptom sau poate provoca o scurgere a primului organ intern catre cel de al doilea sau catre exterior, prin piele: curgerea continutului digestiv prin urina sau prin piele, de exemplu. Uneori, semnele sunt mai putin evidente: diaree datorata unei fistule intre doua segmente ale tubului digestiv, de exemplu. Adesea este necesar sa cunoastem traiectul . exact al fistulei prin tesuturi, in vederea tratamentului. Acest diagnostic de localizare este facut prin explorare chirurgicala gau prin fistulografie, datorita unui produs de contrast iodat ti hidrosolubil care, injectat in fistula, o face vizibila pe radiografii. O fistula este adesea vindecata prin tratarea fecfiunii in cauza (tratamentul antibiotic al abcesului). In ite cazuri, chirurgul trebuie sa dreneze fistula sau sa procedeze la ablatia ei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Fistulizare - enciclopedia universala

Fistulizare:  Aparitie patologica sau creare chirurgicala a unei fistule (canal care pune in comunicatie directa doua viscere sau un viscer si pielea).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Fistulografie - enciclopedia universala

Fistulografie:  Examen radiologie care permite vizualizare unei fistule (canal patologic punand in comunicatie directa doua viscere sau un viscer si pielea).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

« 41 42 43

44

45 46 47 »
«

»