´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera F - pagina 46

Fiziologul - enciclopedia universala

Fiziologul:  carte populara. Se presupune ca originea sa este Egiptul veacului al II-lea d.H. si as fost preluat de elenism. Este un manual de zoologie, unde animalelor li se atribuie trasaturi animiste si morale, interactiunea dintre ele servind ca pilda pentru om, ca, mai tarziu, in fabule. Se crede ca Egiptul insusi a fost un spatiu de sinteza pentru istorii venite din Asia si Africa, mai departate in timp decat veacul al II-lea. Dupa preluarea de catre greci si romani, textele s+au raspandit si in Europa. Fiore di virt

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Fiziopatologie - enciclopedia universala

Fiziopatologie:  Studiul mecanismelor care modifica functiile organice (respiratie, circulatie, digestie, eliminare, reproductie). Fiziopatologia studiaza perturbatiile fiziologiei, permite a se cunoaste mecanismul de actiune a bolilor si a se merge la sursele lor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Fizioterapie - enciclopedia universala

Fizioterapie:  Utilizare terapeutica a agentilor naturali ca apa (cure termale, balneoterapie), namolul (fango-terapie), unele uleiuri minerale ca parafina (parafmoterapie), climatul (soarele, altitudinea), caldura si electricitatea (curenti continui sau discontinui de joasa sau inalta frecventa, diatermie, ionizare, ultrasunete). Fizioterapia, tehnica de reeducare, este indicata in toate afectiunile degenerative ale scheletului (indeosebi in artroza) si in bolile articulare inflamatorii (guta, poliartrita reumatoida etc.), in general intre doua crize. Ea permite atenuarea durerilor, prevenirea sau diminuarea unei redori articulare, restaurarea fortei musculare in jurul unei articulatii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Flamand, Dinu - enciclopedia universala

Flamand, Dinu:  (n. 24 iunie 1947, com. Susenii Bargaului, jud. Bistrita-Nasaud; prenume la nastere: Anchidim) - poet Aabsolvit Filologia la Cluj (1970) . A facut parte din gruparea Echinoxului. A fost redactor la Editura Enciclopedica Romana din Bucuresti, apoi la diverse publicatii. S-a stabilit la Paris in 1989, unde este redactor la Radio France International. Poezia sa evolueaza de la influenta blagiana la o poezie livresca si elaborata, prevestind postmodernismul generatiei '80 (numita astfel dupa anul absolvirii facultatii): Apeiron, 1974; Poezii, 1974; Altoiuri, 1977; Stare de asediu, 1983; Viata de proba, 1998. Scrie si critica literara: Intimitatea textului, 1985; Peisaje verticale Paysages verticaux, 2003.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

« 43 44 45

46

47 48 49 »
«

»