´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera F - pagina 64

Formular informatic - enciclopedia universala

Formular informatic:  Desemneaza un element folosit pentru introducerea si modificarea informatiilor dintr-o baza de date. Formularele sunt proiectate odata cu programele de exploatare a bazei de date (deseori se folosesc instrumente speciale pentru crearea de formulare), si sunt afisate pe ecran pe parcursul executiei programului. Un formular trebuie sa satisfaca niste cerinte: sa fie explicit, sa aiba o forma familiara utilizatorului, sa nu fie foarte incarcat cu informatie, sa faca o validare a datelor introduse si sa semnaleze utilizatorului eventualele erori, etc.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Fornade, Dan - enciclopedia universala

Fornade, Dan:  (n. 28 august 1951, Timisoara) lingvist. A absolvit Facultatea de Filologie, sectia romana- engleza la Universitatea din Timisoara (1978) . In anul1980, se stabileste inCanada, la Montreal. A studiat la Universitatea McGill, obtinand diploma in Educatie, specialitatea (1986) . Incepand din 1986, este profesor de limba engleza incadrul Comisiei Scolilor Catolice din Montreal (C.E.C.M., in prezent - E.M.S.B.) . Director-fondator al revistei Luceafarul romanesc", editat la Montreal din 1990. Editor-sef al anuarului ARA Journal", editat de Academia Romano-Americana de Stiinte si Arte (din iulie 2000) . Pe plan comunitar a participat la activitati organizate in cadrul comunitatii romanesti din Canada si S.U.A. Fondator al sectiei Perioadice a Bibliotecii Centrului Cultural Roman din Montreal. Specializat in lucrari de lexicografie, autorul mai multor lucrari de referinta pentru invatarea si perfectionarea limbilor straine: English - Romanian Conversation Book; Topical Picture Dictionary (Romanian- English - English-Romanian) ; English Picture Dictionary (tradus in 16 limbi) , Picture Dictionary for Foreign Students: Beginners, Intermediate, Advanced (3 volume) . Cercetator al istoriei emigratiei romanesti, este editor si redactor- coordonator al Enciclopediei romanilor din strainatate (7volume, dintre care mentionam: Biserici, Institutii, Personalitati, Ziare): in limba romana si engleza, Romanian Americans si Romanian Who's Who (5 volume) , primele lucrari de referinta de anvergura despre romanii din strainatate.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Forta Coriolis - enciclopedia universala

Forta Coriolis:  forta fizica rezultata in urma miscarii de rotatie a Pamantului, care se explica prin faptul ca orice corp in miscare se abate de la directia initiala, in emisfera de nord - spre dreapta, iar in emisfera de sud - spre stanga. Forta Coriolis influenteaza asupra directiei maselor de aer, curentilor maritimi, fluviilor mari.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Forta de gravitatie - enciclopedia universala

Forta de gravitatie:  conditioneaza inaltimea maximal posibila a muntilor si face ca raurile si torentele de apa sa curga, provoaca avalanse de zapada si caderi de pietre, duce la surpari si alunecari de teren.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

« 61 62 63

64

65 66 67 »
«

»