´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera F - pagina 73

Franciza - enciclopedia universala

Franciza:  Franciza este o strategie de dezvoltare a unei afaceri. Este o forma de comert care pune in legatura un francizor - proprietar al unei marci si detinator de know-how si un comerciant independent care se numeste francizat. Pentru proprietarul afacerii, franciza este un mod de extindere a afacerii. Pentru francizat, este o oportunitate de a deschide si a conduce o afacere sub o marca recunoscuta. O franciza se deschide atunci cand francizorul autorizeaza un francizat sa utilizeze marca si metodele sale de organizare a afacerii. Francizatul este de acord sa functioneze conform conditiilor stipulate in contractul de franciza, iar francizorul acorda francizatului sprijin si asistenta in deschiderea si derularea afacerii. In contrapartida, francizatul plateste francizorului o taxa de intrare in reteaua de franciza (numita taxa de franciza - entry fee) si o taxa periodica (numita redeventa - royalties). Prin taxa de intrare sunt remunerate investitiile francizorului si serviciile furnizate de acesta francizatului inaintea deschiderii activitatii economice in regim de franciza. Taxa periodica compenseaza serviciile furnizate pe toata durata contractului. Pe perioada contractului de franciza, francizorul poate controla modul in care francizatul respecta angajamentele asumate prin contractul de franciza.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Francmasonerie - enciclopedia universala

Francmasonerie:  Asociatie secreta raspandita in diverse tari, ai carei membri, organizati in loji, sunt adeptii principiului fraternitatii si se recunosc intre ei prin semne si embleme; masonerie.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Franctiror - enciclopedia universala

Franctiror:  Denumire data in Franta soldatilor voluntari care participau la lupta impotriva invadatorilor. Au actionat in Razboiul Franco-Prusian (1870-1871) si in timpul ocupatiei Frantei de catre Germania (1940-1944).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Frank, Dan - enciclopedia universala

Frank, Dan:  (n. 17 februarie 1951, Bucuresti) eseist. Studii de arhitectura si matematica. Prima lucrare esteHimmel und Erde des I Ging (Cerul si Pamantul I G

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

« 70 71 72

73

74 75 76 »
«

»