´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera F - pagina 82

Fulgii de apa - enciclopedia universala

Fulgii de apa:  Water snowflakes ("Fulgii de apa") sau Floating hearts ("Inima plutitoare") poarta denumirea stiintifica de Nymphoides indica si face parte din familia Menyanthaceae. Aceasta este o planta perena acvatica, surprinzatoare prin aspect si se dezvolta rapid. Florile sale numeroase arata intr-adevar ca fulgii de zapada. Are frunze plutitoare, delicate, cu flori de culoare galbena sau alba. Denumirea de "Inima plutitoare" provine de la forma sa, care este ca o inima, cu frunze verzi, stralucitoare, ce cresc pe suprafata apei. Water snowflakes este o planta rara ce creste in raurile din Manatee si in judetele Lee. Este originara din America Tropicala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Functie (operator) polimorfica - enciclopedia universala

Functie (operator) polimorfica:  Functie (operator) care se poate evalua in contexte diferite cu argumente de tipuri diferite. Corpul functiei si numarul de argumente sunt aceleasi in toate cazurile. De exemplu operatorul de luare a adresei in limbajul C are aceeasi functionalitate indiferent de tipul obiectului (variabilei sau functiei caruia i se aplica).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Functie (operator) supraincarcata (supradefinita) - enciclopedia universala

Functie (operator) supraincarcata (supradefinita):  Functie al carei nume are semnificatii diferite in contexte diferite. Corpul functiei sau numarul de argumente sunt diferite de la un context la altul. Mai general se vorbeste de simboluri supraincarcate, acestea avand semnificatii diferite in contexte diferite. De exemplu operatorul "*" are comportari diferite dupa cum se aplica unor valori intregi, reale sau unor siruri de caractere.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Functionalitate - enciclopedia universala

Functionalitate:  rolul componentului sau subsistemului respectiv in mentinerea unitatii intregului in care se integreaza.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

« 79 80 81

82

83 84 85 »
«

»