´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera F - pagina 86

Furnicile - enciclopedia universala

Furnicile:  sunt insecte sociale: ele traiesc in societati foarte bine organizate, numarand uneori cateva zeci de mii de indivizi. Totul incepe cu un zbor nuptial: regina isi ia zborul si este urmata de un alai de masculi inaripati. O data fecundata, regina isi pierde aripile si isi indeplineste principala sa sarcina: depune oua. Toate femelele care se nasc din aceste oua sunt femele sterile si nu fac oua; ele sunt fie lucratoare care intretin furnicarul, fie soldati care il apara. Furnicarul se intinde putin cate putin intr-o gigantica retea de galerii si camere. Lucratoarele au in grija lor ouale si larvele si hranesc furnicarul. Unele furnici cresc paduchi de frunze (din care scot un fel de lichid dulce cu care se hranesc) sau cultiva ciuperci pe un covor de frunze, pe care le transporta taiate in bucati (asta este ceea ce fac furnicile de mai jos); altele merg in cautarea hranei sau o fura pur si simplu pe cea a furnicarelor vecine.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Furtuna, Horia - enciclopedia universala

Furtuna, Horia:  (n, 21 iunie 1888, Focsani - d. 8 martie 1952, Bucuresti) - poet. A facut Dreptul la Paris, a profesat avocatura la Baroul de Ilfov. Prizonier de razboi in primul razboi mondial, vicepresedinte al Societatii Autorilor Dramatici. Scrie o lirica rece, contemplativa si savanta: Fat Frumos, 1924) ; Balada lunii, 1967, postum. A scris si teatru, roman: Iubita din Paris, 1934.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

Fus orar - enciclopedia universala

Fus orar:  zona a suprafetei Pamantului cuprinsa in cadrul aceleiasi ore legale.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

FYI - enciclopedia universala

FYI:  (For Your Information) - document Internet care cuprinde raspunsuri la intrebarile de baza legate de Internet. Este folosit si in alte comunicatii on-line cu semnificatia din traducerea directa "pentru informarea ta".

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera F

« 83 84 85

86

«

»