´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera G - pagina 36

Gibonul - enciclopedia universala

Gibonul:  este o maimuta poate atinge o inaltime de aproape 1 metri. Gibonul are bratele foarte lungi, ceea ce-i confera o mare agilitate in arbori; el trece dintr-o ramura in alta leganandu-se, cu multa usurinta. In schimb, atunci cand este pe sol (ceea ce se intampla rar) el merge adesea cu bratele ridicate, utilizandule ca pe niste balansiere pentru a-si pastra echilibrul. Se hraneste cu vegetale (fructe, frunze, flori), cu insecte, cu pasari mici si cu ouale lor. La fel ca cimpanzeul, gibonul nu are coada. El traieste in mici grupuri familiale si isi apara teritoriul scotand urlete sau incaierandu-se cu intrusii. Este monogam (ceea ce inseamna ca nu are decat o singura femela) si unicul pui care se naste din unirea cuplului ramane in sanul familiei pana la 5 sau 6 ani. Gibonul este singura maimuta care nu-si construieste un culcus pentru a dormi. Isi petrece noaptea pe o ramura, ghemuindu-se alaturi de perechea sa.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera G

GIF - enciclopedia universala

GIF:  (Graphics Interchange Format) - un protocol standard pentru schimbul de imagini raster intre diferite calculatoare, fiind introdus in 1987 de inginerii de la CompuServe care se ocupau de grafica.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera G

Gigantisn - enciclopedia universala

Gigantisn:  Inaltime anormal de mare in raport cu inaltimea medie a indivizilor de aceeasi varsta si acelasi sex. Gigantismul cu adevarat patologic, care duce la o statura definitiva foarte mare, este cauzat de o hipersecretie de hormon somatotrop de catre hipofiza (hormoul de crestere), incepand la sfarsitul pubertatii. Este vorba de o acromegalie (dezvoltarea excesiva a oaselor fetei si a extremitatii membrelor) pubertara.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera G

GIGO - enciclopedia universala

GIGO:  (Garbage In - Garbage Out) - principiu acceptat de marea majoritate a utilizatorilor de produse pe calculatoare, conform caruia, daca datele de intrare dintr-o aplicatie sunt necorespunzatoare, atunci si rezultatele vor fi necorespunzatoare. Mai glumet spus, "gunoi introduci, gunoi scoti".

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera G

« 33 34 35

36

37 38 39 »
«

»