´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera G - pagina 5

GAM - enciclopedia universala

GAM:  (Graphic Access Method) - metoda grafica de acces.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera G

Gama de putere - enciclopedia universala

Gama de putere:  Intervalul de rotatii pe minut, definit in mod subiectiv, in care motorul dezvolta o parte substantiala din puterea sa maxima. Gama de putere variaza in general de la o valoare putin sub momentul de rotatie maxim al motorului pana la o valoare putin peste puterea maxima a motorului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera G

Gamet - enciclopedia universala

Gamet:  Celula reproducatoare. Garnetii (spermatozoizii la barbat, ovulele la femeie) sunt produsi in glandele sexuale sau gonade (testiculele la barbat, ovarele la femeie), in cursul meiozei (diviziune celulara de un fel deosebit).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera G

Gandacul Titan - enciclopedia universala

Gandacul Titan:  Titanus giganteus, sau gandacul Titan, este cel mai mare gandac si una dintre cele mai mari insecte din lume, adultii ajungand pana la 18 cm lungime. Oamenii de stiinta spun ca acesta este unul dintre cele mai misterioase creaturi din lumea animala. Acesta traieste in adancul padurilor tropicale din America de Sud si se aventureaza in afara habitatului normal doar in perioada de imperechere. Pana in prezent nu au fost gasite larve ale acestui animal, dar judecand dupa marimea gaurilor gasite in copaci, specialistii cred ca larva poate avea in jur de 30 cm lungime si 5 cm diametru. Larva se hraneste timp de cativa ani cu lemn aflat in putrefactie. Gandacul titan are un maxilar foarte puternic, fiind capabil sa rupa in doua un creion de lemn. Din fericire aceste nu prezinta un pericol pentru oameni. Contrar dimensiunilor, acest gigant al lumii insectelor poate zbura, insa nu direct de la sol, ci plonjand de pe crengile copacilor. Si ca sa fie "badass" cu acte in regula, in viata sa de adult acest gandac nu se hraneste niciodata, ci consuma rezervele stranse in stadiul de larva.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera G

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»