´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera H - pagina 37

HIFI - enciclopedia universala

HIFI:  (HIgh FIdelity) - fidelitate inalta.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera H

Himba - enciclopedia universala

Himba:  Tribul Himba isi duce traiul in nordul Namibiei, in regiunea Kunene, iar populatia sa numara intre 20.000 si 50.000 de persoane. Tribul a fost amenintat cu disparitia in anii '80, cand Namibia a fost bantuita de razboi si seceta. Au o limba proprie, numita Otjihimba, iar particularitatea sa este ca femeilor de aici le este interzis cu desavarsire sa se spele. Dealtfel, ele le este interzis chiar si sa se spele pe maini, in schimb folosesc pentru odorizare ierburi aromatice, pe care le fierb intr-o oala si se afuma cu ele, la fel ca si cum si-ar da cu parfum pe intreg corpul. De asemenea, femeile acestui trib mai sunt cunoscute prin faptul ca isi acopera corpul cu un unguent preparat din grasimi animale si praf de hematita, care le confera pielii o culoare rosiatica, dar care le protejeaza de caldura soarelui, aerul uscat si de insecte. Casele Himba au forma conica si sunt facute din frunze de palmier, lut si balega de vaca.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera H

HIMEM - enciclopedia universala

HIMEM:  (HIgh MEMory) - memorie inalta; aceasta memorie are capacitatea de 640 KB si este situata imediat deasupra la 1 MB. Datorita unor performante tehnice ale procesoarelor 80x86, se poate folosi aceasta memorie, fara a trece in modul de lucru "protejat". Proiectantii calculatoarelor AT au considerat initial acest fapt ca pe o greseala, introducand o protectie hard pentru folosirea acestei memorii. Ulterior, s-a realizat un program soft

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera H

HIMEM.SYS - enciclopedia universala

HIMEM.SYS:  (HIgh MEMory .SYStem) - driver intalnit sub DOS si sub Windows, care permite configurarea memoriei extinse si a celei superioare astfel incat programele conforme cu XMS sa o poata accesa.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera H

« 34 35 36

37

38 39 40 »
«

»