´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 13

IFIP - enciclopedia universala

IFIP:  (International Federation of Information Processing) - Federatia Internationala de Procesare a Informatiei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Igaz szo - enciclopedia universala

Igaz szo:  (Cuvantul adevarat, 1953- 1989) lunar de literatura, Targu Mures. Revista a Uniunii Scriitorilor din Romania condusa de Hajdu Gyozo. Dupa 1990 si-a schimbat numele in Lato (Observatorul) , fiind condusa de Marko Bela, poet, presedinte al U.D.M.R. Promoveaza in mod deosebit creatia minoritatii maghiare din Romania, dar publica si traduceri dinliteratura romana ori din alte literaturi.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Iguana - enciclopedia universala

Iguana:  este o soparla gigant, cu o lungime care poate atinge 1,5 metri. Are o creasta de tepi care se intinde de la cap pana aproape de capatul cozii; ea ii da infatisarea unui dragon. Fiind vegetariana, ea are numerosi dinti mici care o ajuta sa consume plante precum cactusul. Cand si cand ea mananca si viermi si insecte. In ciuda taliei mari, ea poate fi arboricola (asta inseamna ca traieste uneori in arbori). Adesea traieste in apropierea unei surse de apa si, la cel mai mic pericol, se arunca in ea. Coboara cu regularitate pe sol, pentru a le face pe celelalte iguane sa-i respecte teritoriul. Femelele sunt adesea mai agresive decat masculii, mai ales cand este vorba de a-si disputa locurile pe care isi vor instala cuiburile pe sol. Cu toate acestea, iguana este un animal mai degraba bland si inofensiv, pe care il poti domestici cu usurinta.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

IIL - enciclopedia universala

IIL:  (Integrated Injection Logic) - cunoscut si ca merged tranzistor logic. Un tip de circuit care foloseste tranzistori NPN si tranzistori PNP si nu necesita alte componente, ca rezistente. Circuitele IIL sunt moderat rapide, consuma putin curent

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 10 11 12

13

14 15 16 »
«

»