´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 21

Implant de cristalin - enciclopedia universala

Implant de cristalin:  Lentila din plastic care inlocuieste cristalinul in interiorul ochiului. Punerea unui implant de cristalin este indicata dupa extragerea cristalinului, in general in cazul unei cataracte. Este o interventie curenta si de scurta durata, care necesita o spitalizare de aproximativ trei zile. Sub anestezie generala, dupa ablatia cristalinului bolnav, implantul de cristalin este plasat inaintea sau, mai des, in spatele irisului si este mentinut in loc prin ansele lui micute. Dupa operatie, pacientul trebuie sa poarte un obturator pe ochiul operat pentru a-l feri de orice stimulare luminoasa. Acest implant este pus pe intreaga viata. Complicatiile locale sunt foarte rare, iar rezultatele vizuale, in general, excelente. Lentile corectoare de mica putere pot fi prescrise pentru a prefectiona vederea de departe si pentru a o permite pe cea de aproape.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Implant dentar - enciclopedia universala

Implant dentar:  Mic cilindru din metal (titan), fixat chirurgical in osul maxilar si destinat sa inlocuiasca radacina unui dinte indepartat si sa slujeasca drept suport al unei proteze. Aplicarea unuia sau mai multor implanturi dentare este indicata la persoanele care, ca urmare a cariilor sau a desosarilor, au pierdut un dinte, mai multi dinti sau totalitatea dintilor lor si pentru care purtatul unei proteze este o sursa de inconfort. Sub anestezie locala, chirurgul incizeaza gingia si dezlipeste o fasie din ea. Apoi practica o gaura in os si insera implantul. Apoi pune la loc pe deasupra fasia de gingie dezlipita si o coase. Pacientul poate resimti dureri din cauza cicatrizarii tesuturilor care dureaza o saptamana. Implanturile sunt lasate ca atare in os timp de aproximativ sase luni pentru a se integra bine. Dupa aceasta perioada, chirurgul dezveleste capul fiecaruia dintre implanturi si le pregateste pentru a putea folosi drept suport pentru proteza. Dupa mai multe saptamani, un aparat dentar (proteza) asemanator unei punti este adaptat (prin suruburi, pene sau pivoti) pe suporturile plasate pe implanturile dentare. REZULTATE Aceasta tehnica are avantajul de a elimina definitiv orice fenomen de respingere si evita purtatul protezei de catre pacient. Prognosticul (durata de viata a implantului) este mai bun pentru implanturile situate pe maxilarul superior decat pentru cele situate pe maxilarul inferior.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Implant medicamentos - enciclopedia universala

Implant medicamentos:  Medicament radioactiv introdus chirurgical sau nu sub piele in tesutul celular. Implanturile medicamentoase sunt destinate difuzarii continutului lor (local sau in ansamblul organismului) in mod regulat si permanent. Actiunea lor se intinde pe o durata proprie fiecaruia, putand merge de la cateva saptamani la mai multi ani. Ele se resorb lent.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Import captiv - enciclopedia universala

Import captiv:  Un autovehicul sau piesa de schimb fabricate de un producator auto, dar vandute folosind marca si numele importatorului

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 18 19 20

21

22 23 24 »
«

»