´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 35

Industria constructiei de masini - enciclopedia universala

Industria constructiei de masini:  Planificarea si controlul mijloacelor mecanice pentru a schimba forma si structura materialelor pentru o eficienta si valoare sporite.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inec - enciclopedia universala

Inec:  Asfixie consecutiva imersarii in apa. Un inec este provocat de cele mai multe ori de patrunderea brusca de apa, in cantitate abundenta, in caile respiratorii ale subiectului. Totusi, el mai poate fi provocat de un stop cardiac survenit in contact cu apa, care antreneaza pierderea constientei; acest fenomen, numit hidrocutie, se observa mai ales cand apa este rece sau dupa expunerea la caldura, sau dupa practicarea unui exercitiu fizic. Salvare de la inec intreprinsa imediat si de catre o persoana care cunoaste masurile de prim-ajutor. Salvarea consta, dupa ce au fost eliberate gura si faringele de orice corp strain (alge, namol, nisip), in practicarea respiratiei gura-la-gura in caz de stop respirator, respiratiei gura-la-gura asociata cu un masaj cardiac in caz de stop cardiac (absenta pulsului), aceste manevre fiind executate pana la sosirea ajutorului medical. Subiectul trebuie in continuare spitalizat pentru 24 ore pentru a fi pus sub observatie (risc de edem pulmonar cu declansare decalata).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inecare auto - enciclopedia universala

Inecare auto:  O limitare temporara care reduce fluxul de aer din carburator si imbogateste amestecul de combustibil-aer pentru a ajuta la pornirea motorului. 2 - Deranjament functional specific motoarelor cu aprindere prin scanteie, care se manifesta prin imposibilitatea pornirii acestora ca urmare a umectarii cu benzina a electrozilor bujiilor, in cazul incercarilor repetate de pornire la rece sau in situatii similare care conduc la introducerea in camera de ardere a unui mare exces de benzina.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inel de ghidare - enciclopedia universala

Inel de ghidare:  Una dintre rotile aflate pe puntea din spate care transmite puterea de la arborele de transmisie la diferential.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 32 33 34

35

36 37 38 »
«

»