´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 42

Inhibitor calcic - enciclopedia universala

Inhibitor calcic:  Medicament capabil sa se opuna intrarii calciului in celule. Inhibitorii calcici actioneaza modificand contractia musculara a arterelor. Ei incetinesc, de asemenea, transmisia influxului nervos spre muschiul cardiac, ceea ce corecteaza unele aritmii (tulburari ale ritmului cardiac). Aceasta clasa de medicamente este utilizata in tratamentul insuficientei coronariene (indeosebi pentru angina pectorala si durerile cardiace) si al hipertensiunii arteriale. Inhibitorii calcici nu sunt recomandabili atunci cand bolnavul sufera de insuficienta cardiaca si cand exista tulburari de conductie, adica ale transmisiei influxurilor electrice intre auricule si ventricule. Unele asocieri cu medicamente active pe inima (antiaritmicele, derivatii nitrati, betablocantele, digitalicele) sunt intotdeauna delicate si supravegheate indeaproape. Cum toti inhibitorii calcici cresc debitul sangvin in tesuturi, eventuale dureri de cap, bufeuri de caldura, vertije (in pozitie verticala) pot surveni, dar dispar adesea ca urmare a tratamentului. Ei antreneaza uneori edeme (umflari) ale gambelor si o hipotensiune arteriala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inhibitor enzimatic - enciclopedia universala

Inhibitor enzimatic:  Substanta medicamentoasa sau nu, ce reduce activitatea enzimelor hepatice care intervin in metabolismul (degradarea) altor susbtante medicamentoase. In terapeutica, sunt utilizati unii inhibitori enzimatici, de exemplu, in pancreatitele acute pentru a reduc secretia pancreatica.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

INI - enciclopedia universala

INI:  (INItiate) - extensii de fisiere de initializare a unor parametri de sistem sau ai unor programe utilizate sub Windows.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Injectia de combustibil cu deschidere - enciclopedia universala

Injectia de combustibil cu deschidere:  Tip de injectie care are cel putin un injector de combustibil amplasat la orificiul(ile) de admisie al fiecarui cilindru. De obicei, injectorul se afla pe conducta de admisiune, langa orificiul de admisiune. Injectia de combustibil cu deschidere imbunatateste distributia combustibilului si permite o flexibilitate ridicata la proiectarea conductei de admisiune, crescand astfel circulatia aerului la motor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 39 40 41

42

43 44 45 »
«

»