´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 43

Injectie - enciclopedia universala

Injectie:  Sau injectare introducere sub presiune a unui lichid sau a unui gaz in organism. O injectie se face cu o sonda, o canula sau o seringa dotata cu un ac. Ea necesita o asepsie sau o antisepsie riguroase, sterilizarea materialului de injectare trebuind sa fie perfecta. Azi, materialul pentru injectare utilizat este de unica intrebuintare, adesea, conditionate steril. Injectiile permit sa se obtina actiunea rapida a unui medicament si, de asemenea, sa se administreze produse care ar fi prost tolerate sub alta forma in doze importante.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Injectie auto - enciclopedia universala

Injectie auto:  La motoarele cu combustie interna, sistemul care insufla o cantitate precis masurata de combustibil la cilindru, la momentul oportun. Injectia asigura o masurare mai precisa a combustibilului si a aerului in comparatie cu carburatorul. Astfel se obtine o putere crescuta, o economie de combustibil si mai putine emisii de gaze. Sistemele simple folosesc un injector unic sau dual, aflat in camera centrala, pentru a alimenta toti cilindrii. Sistemele mai sofisticate folosesc cate un injector la fiecare cilindru pentru a masura cat mai precis combustibilul. Este un sistem care masoara combustibilul pentru motor, calculand nevoile acestuia si reguland astfel fluxul de combustibil, in mod electronic sau mecanic, cu ajutorul unei pompe si a injectoarelor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Injectie combustibil cu supapa de reglare a debitului - enciclopedia universala

Injectie combustibil cu supapa de reglare a debitului:  Tip de injectie la care injectoarele se afla in supapa motorului de reglare a debitului, alimentand cu combustibul mai multi cilindri. In felul acesta se reduc costurile deoarece se folosesc mai putine injectoare, dar, deoarece se directioneaza prin conducta de admisiune atat combustibilul cat si aerul, sunt eliminate cateva din posibilitatile de ajustare oferite de injectia de combustibil cu deschidere.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Injectie de benzina - enciclopedia universala

Injectie de benzina:  Metoda de alimentare pentru motoarele cu aprindere prin scanteie, alternativa moderna a carburatiei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 40 41 42

43

44 45 46 »
«

»