´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 46

Inmatriculare - enciclopedia universala

Inmatriculare:  Operatiune impusa de lege prin care se inscrie in circulatie un vehicul rutier. Atestarea inmatricularii se face cu ajutorul certificatului de inmatriculare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inregistrare a potentialelor evocate - enciclopedia universala

Inregistrare a potentialelor evocate:  Metoda de studiere a activitatii electrice a cailor nervoase ale auzului, vazului si sensibilitatii corporale. Inregistrarea potentialelor evocate este utilizata atunci cand se doreste a se sti daca o functie senzoriala este atinsa (evaluarea unei pierderi auditive, de exemplu) sau cand alte tehnici de examinare nu sunt destul de performante: cazul anomaliilor la debutul lor, inca foarte mici si deci dificil de detectat (mai ales in cazul sclerozei in placi); cazul bolnavilor care nu pot coopera (copil mic, persoana aflata in coma).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inregistrare ancorata - enciclopedia universala

Inregistrare ancorata:  O inregistrare catre care exista in locuri necunoscute pointeri catre aceasta. O inregistrare ancorata, specificata printr-un pointer absolut, nu poate fi mutata, deoarece s-ar pierde legaturile catre aceasta. Prin specificarea pointerilor sub forma perechilor (bloc, cheie), inregistrarile ancorate pot fi mutate in cadrul aceluiasi bloc. in plus, inregistrarile ancorate nu pot fi sterse, caci referintele ar indica o noua inregistrare ce a fost inserata in locul devenit liber, si deci referintele ar fi incorecte.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inregistrare cu lungime variabila - enciclopedia universala

Inregistrare cu lungime variabila:  Tip de inregistrare in care numarul de octeti ocupati efectiv este diferit de la inregistrare la inregistrare. O inregistrare cu lungime variabila trebuie sa contina deci, ca informatie de sistem, si numarul de octeti pe care ii ocupa efectiv. Astfel de inregistrari conduc la o ocupare mai judicioasa a spatiului ocupat pe disc de o baza de date, dar pun probleme speciale la regasirea informatiei si maresc timpul de cautare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 43 44 45

46

47 48 49 »
«

»