´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 47

Inregistrare de activare - enciclopedia universala

Inregistrare de activare:  Bloc de memorie ce contine informatiile necesare pentru executia unei proceduri, cum sunt: adresa de revenire, parametrii actuali, datele locale procedurii, starea registrelor inainte de executia procedurii, indicator catre inregistrarea de activare a procedurii apelante, valoarea rezultatului etc. Structura inregistrarii de activare depinde de conventiile de apel pentru subprograme, de tipul domeniului de vizibilitate si de modul de legare a numelor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inregistrare de date - enciclopedia universala

Inregistrare de date:  O structura de date compusa din mai multe entitati numite campuri. Fiecare camp are un nume si un tip (care da domeniul de valori ce pot fi stocate in acel camp). in cadrul unui program se pot referi atat campuri individuale dintr- o inregistrare, cat si intreaga inregistrare. inregistrarile reprezinta unitatea de memorare fundamentala a informatiilor intr-o baza de date.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inregistrare inlantuita - enciclopedia universala

Inregistrare inlantuita:  Tehnica de memorare a inregistrarilor de date, in care se memoreaza, pe langa datele utile, si un indicator catre urmatoarea inregistrare din aceeasi categorie, ceea ce permite parcurgerea secventiala rapida a tuturor inregistrarilor dintr-un astfel de lant.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Inregistrarea Holter - enciclopedia universala

Inregistrarea Holter:  Inregistrare pe o durata de 24 sau 48 ore a activitatii cardiace a unui subiect care isi duce viata sa obisnuita. Inregistrarea Holter, care nu necesita nici imobilizare la pat, nici spitalizare, lasa bolnavului posibilitatea sa se deplaseze si sa-si exercite ocupatiile. Acest examen este indicat pentru supravegherea ritmului batailor inimii Ia persoanele care poarta un stimulator cardiac sau care urmeaza un tratament, indeosebi impotriva aritmiei cardiace (neregularitatea ritmului cardiac) sau impotriva angorului. Examenul este, de asemenea, utilizat pentru a detecta o anomalie a nodului sinusal (regiunea miocardului unde iau nastere influxurile nervoase care provoaca contractiile inimii), un bloc auriculoventricular (incetinirea sau intreruperea propagarii unui influx nervos intre auricule si ventricule)sau, inca, a unei insuficiente coronariene (proasta irigare a miocardului). Acest examen se efectueaza cu ajutorul unui inregistrator cu caseta de dimensiunile si greutatea unui Walkman. Electrozii sunt lipiti pe pieptul pacientului. Ei capteaza bataile inimii si activitatea sa electrica si transmit datele printr-un cablu la inregistratorul care este infasurat in jurul taliei. O tehnica identica permite supravegherea hipertensiunii. Presiunea arteriala este atunci masurata la intervale regulate timp de 24 ore.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 44 45 46

47

48 49 50 »
«

»