´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 5

Ibisul - enciclopedia universala

Ibisul:  este o Pasarea foarte frumoasa cu o inaltime de 60-90 cm si, ca toti ibisii, un cioc lung si curb care le este caracteristic. Magnifica sa culoare rosie si-o datoreaza unor coloranti care se numesc pigmenti carotenoizi si care se gasesc in prada pe care o vaneaza. Se hraneste mai ales cu crabi si alte mici crustacee acvatice, dar si cu insecte si chiar cu mici reptile. Ibisul rosu traieste in colonii mari in zonele de coasta si in smarcurile din nordul Americii de Sud. Este o ruda apropiata a celui mai cunoscut dintre ibisi: ibisul sacru, care este negru cu alb. Ibisul sacru era considerat de catre egiptenii din timpul faraonilor ca trimisul zeului Thot. In anotimpul cald, femela ibis construieste un cuib in arborii care cresc in zonele mlastinoase. Ea depune aici 3 sau 4 oua care sunt clocite alternativ de cei doi parinti si din care, dupa 24 de zile, ies puii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

IBM - enciclopedia universala

IBM:  (International Business Machine) - renumita firma americana de computere, numita si Big Blue, care este cea mai mare producatoare de calculatoare. Desi IBM a inceput activitatea tarziu cu producerea microcalculatoarelor, produsele ei in acest domeniu au devenit un standard pentru multi producatori de calculatoare. Prima generatie de calculatoare IBM PC a aparut pe piata pe la mijlocul anului 1981, avand un procesor pe 16 biti I8088 produs de firma Intel. Acest calculator obtine un deosebit succes, IBM PC devenind cel mai vandut calculator personal. Firma Intel dezvolta in cursul anului 1982 microprocesorul 80286, IBM aducand pe piata un nou calculator numit IBM AT care foloseste acest microprocesor. Obtine si el un mare succes datorita compatibilitatii sale cu programele scrise pentru IBM PC. Mai tarziu a dezvoltat modele mult mai performante bazate pe microprocesoarele 80386, 80486 si Pentium care insa respecta compatibilitatea in jos cu calculatoarele produse anterior.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

IBM PC - enciclopedia universala

IBM PC:  (International Business Machine / Personal Computer) -renumitul calculator personal din seria IBM PC, construit si permanent imbunatatit de renumita firma IBM, incepand din anul 1981, pe baza microprocesoarelor Intel 8088, 80x86.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

IBM/AT - enciclopedia universala

IBM/AT:  (International Business Machine / Advanced Technology) -calculator construit de renumita firma IBM in anul 1982, pe baza microprocesorului Intel 80286.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»