´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 50

Instilatie - enciclopedia universala

Instilatie:  Metoda terapeutica constand in introducerea picatura cu picatura a unei solutii medicamentoase intr-un conduct natural (ureche, nas, trahee, uretra) pentru a spala, dezinfecta si trata acest conduct sau aceasta cavitate.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Institutul Cultural Roman - enciclopedia universala

Institutul Cultural Roman:  (din 2004) format prin modificarea statutelor Fundatiei Culturale Romane (existenta din din 1990 si care mostenea la randul ei Asociatia Romania, din perioada socialista a Romaniei) - organism independent avand in centrul activitatii promovarea culturii romane in lume prin expozitii, spectacole, conferinte, ca parte a promovarii imaginii Romaniei in lume, dar si spre a favoriza contectele intre culturi in cadrul procesului de globalizare. Ofera burse de studii si de perfectionare, dispune de editura si de publicatii proprii. Fundatia a fost condusa de Augustin Buzura, iar Institutul este condus de Horia Roman Patapievici.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Institutul de Arheologie si Etnografie al Academiei de Stiinte a Moldovei - enciclopedia universala

Institutul de Arheologie si Etnografie al Academiei de Stiinte a Moldovei:  (din 1999, Chisinau) provine din Institutul de Arheologie si Istorie Veche (fondat 1991) si are drept obiectiv cercetarea culturii si istoriei societatilor arhaice (paleolitic, neolitic, epoca bronzului si fierului timpuriu) , cercetarea culturii tuturor popoarelor din Evul Mediu si in special a genezei si evolutiei culturii rurale si urbane a statului medieval Moldova. Organizeaza arhivele si a patrimoniul arheologic si etnografic acumulat pe teritoriul Moldovei; popularizeaza rezultatele obtinute prin intermediul unui muzeu (expozitie permanenta) ; cerceteaza cultura spirituala si materiala a populatiei romanesti si a minoritatilor, precum si a procesele de interactiune in desfasurare; evidentiaza si cerceteaza mestesugurile populare si elaborareaza programele de conservare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Institutul de Cercetari Interetnice al Academiei de Stiinte a Moldovei - enciclopedia universala

Institutul de Cercetari Interetnice al Academiei de Stiinte a Moldovei:  (din 1992) la organizare a avut sectii dedicate studiului fiecarei minoritati, dar, din 2003 exista un compartiment nou, care studiaza relatiile interetnice. Institutul colaboreaza cu diferite institutii de profil, academice si eductionale, din Romania, Bulgaria, S.U.A., Rusia, Ucraina, Israel, Turcia si alte tari. Institutie creata pentru a studia respectarea drepturilor omului si in perspectiva integrarii europene.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 47 48 49

50

51 52 53 »
«

»