´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 56

Intarzierea pubertara - enciclopedia universala

Intarzierea pubertara:  Aceasta se defineste prin absenta semnelor pubertatii dincolo de varsta de 13-14 ani la fete, de 15-16 ani la baieti. Ea se numeste "simpla" atunci cand ulterior are loc o dezvoltare pubertara spontana completa. La fete, intarzierea este cauzata, in jumatate din cazuri, de o anomalie de dezvoltare a ovarelor in cadrul unui sindrom al lui Turner. La baieti, intarzierea pubertara este de cele mai multe ori "simpla" si nu antreneaza decat o stanjeneala pentru adolescent din cauza inaltimii sale inferioare celei a altor baieti de varsta lui. Doar in absenta dezvoltarii testiculelor se impune o consultatie in mediu mcdical specializat; ea va permite sa se elimine o eventuala cauza endocrina (insuficienta testiculara). Daca este cazul, un tratament cu hormon de crestere va putea fi instituit cu scopul de a corecta un deficit statural greu tolerat de catre copil.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Integral - enciclopedia universala

Integral:  (1925-1928) - lunar, Bucuresti. Revista de sinteza moderna. Una din cele mai importante publicatii ale avangardei romanesti. Avea si colaborari din strainatate. In redactie lucrau Brunea Fox, - d. H. Maxy, Ilarie Voronca, B. Fundoianu s.a. Revista preconiza integralismul ca modalitate de stergere a diferentelor intre culturile veacului al XX-lea.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Integrare europeana - enciclopedia universala

Integrare europeana:  Proces de omogenizare treptata (sub raport institutional si economic) a popoarelor europene.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Integritate referentiala - enciclopedia universala

Integritate referentiala:  O constrangere aplicata asupra a doua relatii dintr-o baza de date, si care este folosita pentru mentinerea integritatii datelor stocate in cele doua relatii. in principiu, integritatea referentiala se asigura prin impunerea conditiei ca un tuplu dintr-o relatie care se refera la un tuplu dintr-o alta relatie sa aiba un corespondent in cea de-a doua relatie (adica sa se refere la un tuplu existent).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 53 54 55

56

57 58 59 »
«

»