´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 6

IBM/XT - enciclopedia universala

IBM/XT:  (International Business Machine / eXtended Technology) -calculator construit de renumita firma IBM in anul 1981, pe baza microprocesorului Intel 8088, primul din seria IBM PC.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Ibraileanu, Garabet - enciclopedia universala

Ibraileanu, Garabet:  (n. 23 mai 1871, Targu Frumos - d. 11 martie 1936, Iasi) - critic literar. A absolvit Literele la Iasi. Secretar de redactie la Viata romaneasca (intre 1906-1933) . Membru de onoare post mortemal Academiei (1948) . S-a format sub influenta criticii sociologice franceze si a lui C-tin Dobrogeanu-Gherea. Sustinator al poporanismului literar. A definit conceptul de specific national si legea selectiei valorice in cultura. S-a ocupat de literatura romana si teoria literara: Spiritul critic in cultura romaneasca, 1909; Scriitori si curente, 1909; Note siimpresii, 1920; Scriitori romani si straini, 1926. A mai scris proza de analiza: romanulAdela, 1933, Premiul National si aforisme.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

IC - enciclopedia universala

IC:  (Integrated Circuit) - circuit integrat numit si cip. In electronica, asamblarea elementelor de circuit ca: tranzistori, rezistente pe un singur cip de silicon. Circuitele integrate se impart in mai multe categorii, dupa numarul de elemente care-l compun: SSI, MSI, LSI, VLSI, SLSI, ULSI.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Icar - enciclopedia universala

Icar:  Icar impreuna cu tatal sau Daedalus, au construit labirintul din Creta, in care regele Cretei, Minos, l-a inchis pe Minotaur. Banuiti ca ar fi contribuit la fuga lui Tezeu, care venise sa ucida Minotaurul, dupa incheierea lucrarii, au fost inchisi in labirint de catre Minos. Pentru a scapa, au faurit niste aripi din pene si ceara si au zburat din labirint. Fascinat de frumusetea inaltimilor, Icar s-a apropiat prea mult de Soare, in ciuda sfatului tatalui sau. Helios, invidios ca oamenii zboara, a dat o caldura puternica, ceara topindu-se, iar Icar a cazut in apele marii Egee, in apropierea unei insule, lovindu-se de stanci si murind. De atunci acea parte a marii si insula ii poarta numele.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»