´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 76

ISA - enciclopedia universala

ISA:  (Industry Standard Architecture) - se refera la proiectarea de arhitecturi standard. De exemplu, ISA bus este un proiect de magistrala care se utilizeaza la microcalculatoarele compatibile IBM PC, XT si AT. Aceasta magistrala originala permite variatelor cartele de adaptare sa fie adaugate sloturilor de extensie

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Isac, Emil - enciclopedia universala

Isac, Emil:  (n. 17 mai 1886, Apahida. jud. Cluj - d. 25 martie 1954, Cluj) - poet. A studiat Dreptul la Cluj. A activat in Partidul Social Democrat din Ungaria, a colaborat la presa socialista din Romania si Austro- Ungaria. Membru corespondent al Academiei (1948) . A scris poezii simboliste de orientare sociala: Poezii, impresii si senzatii moderne, 1908; Poeme in proza, 1923; Cartea unui om, 1925; Poeme, 1936.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

ISAM - enciclopedia universala

ISAM:  (Indexed Sequential Acces Method) - metoda de acces indexat secvential; constituie o procedura de stocare si recuperare a datelor dintr-un fisier de pe disc. Atunci cand un programator proiecteaza un anumit format pentru un fisier, un set de indici este creat pentru a descrie unde sunt localizate pe disc inregistrarile fisierului. Astfel, cu ajutorul acestei metode se ofera un mod rapid de a recupera datele si de a elimina citirea tuturor datelor de la inceput pana se localizeaza data dorita. Indecsii pot fi stocati intr-un fisier de date sau intr-un fisier index separat.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Isanos, Magda - enciclopedia universala

Isanos, Magda:  (n. 17 aprilie 1916, Iasi - d. 17 noiembrie 1944, Bucuresti) - poeta. A absolvit Dreptul la Iasi si a practicat avocatura. Era sotialui Eusebiu Camilar. Ascris o lirica delicata, de confesiune: Cantarea muntilor, 1945, Premiul Fundatiilor Regale, postum.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 73 74 75

76

77 78 79 »
«

»