´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera I - pagina 77

Ischemie - enciclopedia universala

Ischemie:  Diminuare sau incetare a circulatiei arteriale intr-o regiune mai mult sau mai putin intinsa a unui organ sau a unui tesut. O ischemie antreneaza un deficit in aportul de oxigen si o alterare a metabolismului. O ischemie moderata, atunci cand priveste un muschi, poate sa se manifeste cu ocazia unui efort, atunci cand necesitatile in oxigen ale muschiului cresc. Consecintele sunt reversibile atunci cand ischemia este moderata sau tranzitorie, dar o ischemie grava sau persistenta poate duce la distrugerea tesuturilor, numita, dupa caz, infarct sau gangrena: mai degraba se vorbeste de gangrena atunci cand este vorba de o afectare a pielii, de un infarct atunci cand sunt afectate viscerele.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

ISDN - enciclopedia universala

ISDN:  (Integrated Services Digital Network) - o retea mondiala de comunicatii digitale ce evolueaza de la serviciile telefonice existente. Scopul ISDN este de a inlocui liniile telefonice curente, care necesita convertere digital-to-analog, cu comutarea total digitala si cu facilitati de transmisiuni capabile sa poarte date de la voce la transmisiuni de computere, muzica, video. ISDN este construit pe doua principale tipuri de canale de comunicatie: un canal B, care poarta date la o rata de 64 Kbps, si un canal D, care poarta informatii de control la o rata de 16 sau 64 Kbps. Computerele si alte dizpozitive se conecteaza la liniile ISDN prin interfete simple, standardizate. La implementarea totala, ISDN va oferi operatorilor servicii mai extensive de comunicatii si mai rapide.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

ISDOS - enciclopedia universala

ISDOS:  (Information System Design and Optimization) - sistem informatic pentru proiectare si optimizare.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

Islam - enciclopedia universala

Islam:  Una dintre marile religii ale lumii, fondata in Arabia de profetul Mahomed, la inceputul secolului VII d.Hr. Cuvantul arab islam inseamna supunere, in special in fata vointei unui Dumnezeu unic, numit Allah in araba. Islamul este o religie monoteista; adeptii sai sunt numiti musulmani. Cartea sfanta a islamului este Coranul, care prezinta revelatiile aratate lui Mahomed de Allah.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera I

« 74 75 76

77

78 79 80 »
«

»