´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera L - pagina 79

Ludoterapie - enciclopedia universala

Ludoterapie:  Metoda de tratament al bolilor mintale prin joc. Astazi ludoterapia se afla la baza tuturor psihoterapiilor infantile. Ea vizeaza sa scoata subiectul din inchiderea in sine facandu-l sa ia aminte la conflictele sale interioare. Tehnicile pot fi individuale sau colective (spectacole, sporturi, psihodrame).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera L

Lueta - enciclopedia universala

Lueta:  Apendice musculomucos suspendat de marginea posterioara a valului palatin, in fundul cavitatii bucale. Lueta este un organ carnos, cu o lungime de 10 pana la 15 milimetri, care se poate misca si contracta. Ea joaca un rol esential in deglutitie si in emisia sunetelor, controland curgerea de aer la intrarea in faringe. Lueta poate deranja respiratia in timpul somnului si poate provoca sforaituri.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera L

Lumbago - enciclopedia universala

Lumbago:  Durere lombara acuta, cu aparitie brusca, survenind dupa o miscare gresita si provocata de un micro-traumatism care afecteaza un disc intervertebral. Un lumbago este provocat de o fisura a annulusului prin care se infiltreaza o parte din nucleus pulposus. In caz de lumbago, miscarile rachisului sunt foarte limitate, adesea mai mult intr-o directie decat in alta, iar blocajul antreneaza timp de mai multe zile o atitudine incorecta denumita "atitudine antalgica". Un lumbago se vindeca, in general, in cateva zile. Odihna la pat, kineziterapia, infiltratiile (cu cortizon, de exemplu), administrarea de analgezice si de antiinflamatoare permit scurtarea duratei ei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera L

Lumea a treia - enciclopedia universala

Lumea a treia:  Termen politic care desemneaza cu aproximatie tarile in curs de dezvoltare, spre deosebire de tarile lumii occidentale (sau "lumea intai", formata din tarile dezvoltate, democratice si capitaliste) si de lumea a doua (tarile comuniste care au gravitat in jurul fostei Uniunii Sovietice).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera L

« 76 77 78

79

80 81 82 »
«

»