Enciclopedia universala

articole cu litera M - pagina 102

Miriapodul - enciclopedia universala

Miriapodul:  nu are, evident, 1.000 de picioare, dar are oricum multe! I se mai spune si iulus; poate fi gasit aproape peste tot in lume, in climate reci sau calde, uscate sau umede. Impreuna cu ruda sa, scolopendra, el face parte dintre miriapode, un grup apropiat de cel al insectelor. Corpul sau are o lungime intre 5 si 20 cm si este format dintr-o succesiune de segmente. Poate avea pana la 80 de segmente si fiecare dintre acestea are 2 perechi de picioare. Daca faci socoteala, un miriapod poate avea pana la 320 de picioare! Da, imens de multe! El are pe cap 2 antene, dar, spre deosebire de scolopendra, nu are colti cu venin. In perioada de reproducere, pot fi observati adesea miriapozi inlantuiti. Daca se simte amenintat, miriapodul se ruleaza in spirala si ramane complet imobil. Este vegetarian si poate face mici pagube in gradini.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

Miriapodul-dragon - enciclopedia universala

Miriapodul-dragon:  Aceasta creatura extraordinara a fost descoperita (abia) in 2007 de catre un grup de cercetatori din Thailanda. Desmoxytes purpuroseaeste un miriapod de culoare roz care scuipa cianura! Astfel, cam orice pasare sau pradator care il "abordeaza" o sa aiba parte de socul vietii sau chiar de moarte. Ajuns la maturitate, acest miriapod roz atinge o lungime de 3 cm. Datorita abilitatii de a crea cianura, miriapodul-dragon miroase precum migdalele.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

Mirodan, Alexandru - enciclopedia universala

Mirodan, Alexandru:  (n. 5 iunie 1927, Budeasa, Arges) dramaturg. A plecat in Israel dupa 1970 si conduce revista romaneasca de cultura Minimum". Lucrari: teatru: Cerul nu exista, 1959; Noaptea e un sfetnic bun, 1964; Seful sectorului suflete, 1967; Tovarasul feudal si fratele sau, 1965; Duelul, 1968; Camuflaj, 1969; Ziaristii, 1970; Ocolul pamantului intr-un suras, 1980; Contract special de inchiriat oameni, 2001. Scenarii de film: Celebrul 702, 1962; Mona, steaua fara nume, dupa piesa lui MihailSebastian, 1965. A mai scris: Dictionar neconventional al scriitorilor evrei de limba romana din Israel, 1986; Momente din viata si scurte povestiri, 1999; Pilule amare, 2000. In Israel detine editura si revista Minimum", unde continua sa urmarasca si sa promovezevalorile romanesti.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

MIS - enciclopedia universala

MIS:  (Management Information System) - sistem informatic de conducere. Sistem de calcul, bazat pe un calculator mainframe, minicalculator sau retea de calculatoare personale, proiectat pentru evidenta personalului cu informatii actualizate despre activitatea unei organizatii.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

« 99 100 101

102

103 104 105 »
«

»