´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera M - pagina 111

MMU - enciclopedia universala

MMU:  (Memory Management Unit) - hardul care suporta maparea adreselor memoriei virtuale in adrese de memorie fizica. In unele sisteme ca cel bazat pe 68020, MMU este separat de CPU. In cele mai multe microcomputere moderne, MMU face parte integranta din cip-ul CPU. In unele sisteme, MMU asigura interfata dintre microprocesor si memorie.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

MNP - enciclopedia universala

MNP:  (Microcom Networking Protocol) - protocol de interconectare, care cuprinde standarde pentru corectia erorilor si compresia datelor. Totodata, desemneaza diferite metode de transmisie a datelor folosite de unele modemuri.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

Moarte - enciclopedia universala

Moarte:  Incetarea completa si definitiva a vietii. Moartea corespunde in mod obisnuit opririi oricaror functii vitale, cu incetarea definitiva a oricarei activitati cerebrale. Moartea clinica, sau moartea aparenta, cu stop respirator, stop cardiac si suspendare a constientei, este o faza initiala care poate fi eventual obiectul unei reanimari cardiorespiratorii si este deci cel putin in unele situatii potential reversibila. Moartea cerebrala, sau coma depasita, corespunde opririi definitive a oricarei activitati cerebrale, inclusiv a trunchiului cerebral, cu suspendarea oricarei activitati respiratorii spontane si cu electroencefalograma plata. In tari ca Franta, moartea cerebrala defineste moartea legala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

Moarte subita - enciclopedia universala

Moarte subita:  Deces neasteptat, inopinat, survenit la un subiect aparent in stare buna de sanatate. In majoritatea cazurilor, o tulburare a ritmului cardiac (fibrilatie ventriculara), legata de o boala a coronarelor de cele mai multe ori, sau de o boala a unei valvule cardiace, sc afla la originea mortii subite. Atunci cand cauza nu este cardiaca, trebuie cautata o hemoragie cerebromeningeana, o embolie pulmonara, o ruptura de anevrism, o disectie aortica, o hemoragie digestiva, un soc anafilactic (rcactie alergica) etc. Daca un subiect este in stare de stop cardiac si circulator, fiind afectat de o moarte aparenta recenta, se impun efecturea unei respiratii gura-la-gura si a unui masaj cardiac si chcmarea de urgenta a unei unitati de ingrijire intensiva mobila carc poseda un defibrilator cu scopul de a practica, cat mai devreme posibil, un soc electric. La subiectii atinsi de boli cardiace, unele medicamente sunt prescrise pentru a evita o moarte subita. La subiectii care prezinta factori de risc de ateroscleroza sau la sportivi, prevenirea consta mai ales in depistarea si tratamentul cardiopatiilor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

« 108 109 110

111

112 113 114 »
«

»