´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera M - pagina 40

Matei, al Mirelor, Mitropolitul - enciclopedia universala

Matei, al Mirelor, Mitropolitul:  (n. 1550, Pogoniani, Epir, Grecia - d. 1624, manastirea Dealu) carturar. A studiat, ca si Dimitrie Cantemir, la Academia Patriarhiei din Constantinopol. A calatorit in Rusia si Polonia, venind in 1602 in Tara Romaneasca, in tentativa de a strange randurile ortodoxiei rasaritene, bizantine. Din 1605 mitropolit de Mira Lichiei. Lucrarile sale au constituit surse istorice pentru Letopisetul Cantacuzinesc, ca si pentru cronicarul Radu Popescu. Lucrari: Povestire pe scurt despre neasteptata cadere din domnie a lui Serban Voda zis si Radu si despre venirea in Tara Romaneasca a lui Radu Voievod, fiul lui Mihnea 1611 -1613 (publicata de mai multe ori in greceste la Venetia) ; Sfaturi catre Alexandru Ilias (in versuri) . El a tradus din greceste in slavona Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

Materie prima - enciclopedia universala

Materie prima:  produs brut furnizat de industria extractiva, agricultura si de alte activitati economice utilizate in industrie pentru obtinerea produselor finite.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

MathCAD - enciclopedia universala

MathCAD:  (Mathematical CAD) - este un program matematic orientat pe prelucrarea numerica a problemei, reprezentarea grafica, precum si lucrul cu textul. Poate prezenta intr-un mod deosebit formulele matematice, avand o multitudine de simboluri. Analiza problemei se poate face in cadrul fisierului document, urmand o foarte eficienta reprezentare grafica a functiilor. Toate acestea sunt foarte bine executate la imprimanta sau plotter, fapt care il face avantajos pentru elaborarea lucrarilor stiintifice. Datorita help-ului incorporat, este un program tipic "user friendly"

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

MATHEMATICA - enciclopedia universala

MATHEMATICA:  Produs software matematic al firmei Wolfram Research Inc. care, pe langa posibilitatile puternice de limbaj, ofera si posibilitati de grafica extinse.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

« 37 38 39

40

41 42 43 »
«

»