´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera M - pagina 55

Megalopolis - enciclopedia universala

Megalopolis:  aglomeratii urbane, ce se contopesc una cu alta, formand zone urbanizate gigantice.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

Megaureter - enciclopedia universala

Megaureter:  Dilatatie congenitala, mai mult sau mai putin intinsa, a unui segment de uretera in vecinatatea vezicii. Un megaureter este consecutiv unei deficiente a musculaturii ureterale, de origine necunoscuta. Un megaureter nu se traduce uneori prin nici un simptom. Totusi, el se semnaleaza de cele mai multe ori prin dureri renale, asociate eventual cu o infectie si cu febra (atunci se vorbeste de pielonefrita). Megaureterele de mica importanta si care nu provoaca nici un simptom nu necesita nici un tratament, ci doar o supraveghere regulata. In cazurile mai grave, tratamentul este cel chirurgical. Spitalizarea dureaza in jur de zece zile. Principala complicatie a acestei interventii este ingustarea canalului ureteral remodelat, de cele mai multe ori provocata de o fibroza cicatriceala (formarea patologica de tesut fibros). Timp de mai multi ani dupa interventie, subiectii operati trebuie deci sa se supuna unui control ecografic si bacteriologic (examenul citobacteriologic al urinei) regulat.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

Meibomita - enciclopedia universala

Meibomita:  Inflamatie de origine infectioasa a glandelor lui Meibomius. Dupa ce s-a efectuat o prelevare pentru identificarea germenului, medicul prescrie o pomada cu antibiotice.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

Meiji - enciclopedia universala

Meiji:  Perioada din istoria Japoniei, marcata de revolutia din 1867-1868 si care corespunde, in linii generale, domniei imparatului Meiji (1867-1912). Se caracterizeaza prin inlaturarea shogunatului, restaurarea puterii imperiale si prin realizarea unor reforme care au asigurat modernizarea Japoniei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera M

« 52 53 54

55

56 57 58 »
«

»