´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera N - pagina 36

NII - enciclopedia universala

NII:  (National Information Infrastructure) - proiect de retea de mare viteza, cu latime de banda foarte larga prin care se poate transmite vocea, datele si serviciile video in SUA. La realizarea retelei participa firme particulare, societati de televiziune prin cablu si firme telefonice, cu o mica finantare din partea guvernului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera N

Nimfomanie - enciclopedia universala

Nimfomanie:  Exacerbare a dorintei sexuale la femeie. Cauzele nimfomaniei sunt variate: conflict oedipian, dorinta de a primi asigurari in ce priveste feminitatea sa insuficient recunoscuta, atitudine inconstienta de revansa fata de barbati, apropiata de un "colectionism" obsesional. Ea se caracterizeaza prin cautarea imperioasa a unor experiente erotice care lasa, in general, femeia nesatisfacuta. Nimfomania poate fi considerata o boala in masura in care genereaza o frustrare cronica. Tratamentul nimfomaniei, daca este nevoie, se dovedeste a fi de cele mai multe ori psihoterapia sau psihanaliza.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera N

NIP - enciclopedia universala

NIP:  (Nucleus Initialization Program) - program de initializare a nucleelor.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera N

Nisetrul (Acipenser gueldenstaedtii) - enciclopedia universala

Nisetrul (Acipenser gueldenstaedtii):  Ca si morunul face parte din familia sturionilor si este un peste intens pescuit pentru valoarea deosibita a carnii si a icrelor. In momentul de fata Ministerul Agriculturii deruleaza un program de repopulare a Dunarii cu sturioni pentru refacerea populatiilor. Corpul nisetrului este mai gros si mai robust in partea din fata si mai subtire inspre coada. Botul este scurt, rotunjit si lat. Culoarea este cenusie galbuie, in nuante mai inchise pentru cei din mare si mai deschise pentru cei din Dunare. Corpul este acoperit cu cinci randuri de placi osoase. Obisnuite sunt exemplarele cu o lungime de 1m so o greutate de 12-15kg si mai rar exemplare de 2m lungime si 50-60kg in greutate. Reproducerea are loc in Dunare unde se deplaseaza din mare incepand cu lunile martie-aprilie.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera N

« 33 34 35

36

37 38 39 »
«

»