´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera P - pagina 154

POWER PC - enciclopedia universala

POWER PC:  (Performance Optimized With Enhanced Risc PC) -Power PC este o serie de procesoare elaborata prin cooperarea firmelor IBM, Apple si Motorola. Alianta s-a facut in octombrie 1991. Din aceasta familie fac parte urmatoarele procesoare: MPC 601, MPC 603, MPC 604 si MPC 620. Intrega familie Power PC se bazeaza pe tehnologia IBM extinsa

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Poxvirus - enciclopedia universala

Poxvirus:  Familie de virusuri ADN care cuprinde Orthopoxviridae, responsabile de bolile eruptive (variola, vaccina), si Parapoxviridae, responsabile de leziunile cutanate (nodului mulgatorilor, orful, molluscum contagiosum).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Pozitie geopolitica a unui stat - enciclopedia universala

Pozitie geopolitica a unui stat:  constituie rezultanta dintre localizarea geografica, potentialul natural si uman, pe de o parte, si raporturile politice, economice si militare cu statele vecine, cu puterile mondiale si regionale, pe de alta parte. Pozitia geopolitica se regaseste in orientarea relatiilor externe pe anumite axe de interes geopolitic.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Pozitie laterala de securitate - enciclopedia universala

Pozitie laterala de securitate:  Pozitie in care se aseaza ranitii si bolnavii care sunt inconstienti, dar si-au pastrat o respiratie spontana satisfacatoare. Pozitia laterala de securitate permite protejarea cailor respiratorii ale subiectului: pe de o parte, vomele sau sangele se scurg pe jos si nu exista riscul sa fie inhalate, iar pe de alta parte pozitia impiedica o cadere a limbii in spate si obstruarea laringelui care ar rezulta de aici. Persoana neinsufletita este pusa pe o parte, cu piciorul de dedesubt indoit; capul ii este dat pe spate, gura fiind orientata spre sol. Aceste manevre trebuie sa fie realizate cu delicatete, sustinand capul victimei pentru a nu agrava eventualele leziuni ale rachisului cervical.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

« 151 152 153

154

155 156 157 »
«

»