´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera P - pagina 168

Principe - enciclopedia universala

Principe:  Titlu purtat de conducatorul unui principat si de membrii unor familii princiare, regale sau imperiale; persoana avand acest titlu; print.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Principi electori - enciclopedia universala

Principi electori:  Principi laici si ecleziastici din Sfantul Imperiu Romano-German, carora le-a revenit, incepand din sec. XI, misiunea de a-l alege pe imparat. Functiile si privilegiile lor au fost expuse de Carol IV in Bula de aur din 1356 care a limitat la sapte numarul acestora: arhiepiscopii de Koln, Trier si Mainz, ducele de Saxonia, contele din Palatinatul renan, margraful din Brandenburg, regele Boemiei.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Principiu - enciclopedia universala

Principiu:  Organul senzorial de studiat este stimulat printr-un soc electric transcutanat de scurta durata pentru studierea sensibilitatii somestezice (de origine corporala), printr-o descarcare luminoasa (pentru sensibilitatea oculara) sau printr-un sunet (pentru sensibilitatea auditiva). Aceasta stimulare provoaca un influx nervos, potentialul evocat, care pleaca din organul testat, se transmite fibrelor nervoase si parvine centrilor nervosi. Aceasta activitate electrica este inregistrata de catre electrozii plasati, inainte de inceperea examenului, in diferitele puncte ale corpului - dupa organul testat - si conectati la un aparat care transcrie aceasta activitate sub forma de curbe. Analizand aceste curbe se deduce existenta sau nu a unei anomalii. Examenul in sine nu necesita spitalizare, dar este practicat adesea pe persoane spitalizate din cauza indicatiilor lui.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Principiul nationalitatilor - enciclopedia universala

Principiul nationalitatilor:  Principiu in virtutea caruia comunitatile umane au dreptul de a se constitui in state independente din punct de vedere politic.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

« 165 166 167

168

169 170 171 »
«

»