´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera P - pagina 197

Psihastenie - enciclopedia universala

Psihastenie:  Dereglare functionala a personalitatii, care se traduce printr-o dificultate si o teama de a actiona, cu constientizarea dureroasa a acestei tulburari. Psihastenia strange laolalta diferite simptome ca acela al impresiei de a fi obosit dimineata, o stare de spirit depresiva, fobii si obsesii, o tendinta spre scrupulozitate, interiorizare si indoiala. Pacientul dovedeste un sentiment de insatisfactie psihica si o incoerenta mintala care pot duce pana la depersonalizare. De obicei, inhibitia cedeaza la efort si tulburarile se atenueaza adesea concomitent cu accesul la responsabilitati. Asociind unei psihoterapii o chimioterapie usoara (antidepresoare, sedative) si reguli de buna igiena a vietii, tratamentul vizeaza obtinerea, apoi dezvoltarea unui bun nivel de activitate. In general, activitatea confera cele mai bune sanse de vindecare a bolnavului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Psihisn - enciclopedia universala

Psihisn:  Totalitate a caracterelor psihice ale unui individ, care fundamenteaza personalitatea sa. Psihismul este rezultanta unui ansamblu complex de factori: satisfacerea necesitatilor vitale, starea de spirit, emotiile, structura afectiva, inteligenta, capacitatile de abstractizare, activitatea practica si creativa. Totusi, componentele psihismului nu se limiteaza la perceptia constienta: ele mai integreaza si legile inconstientului, pornirile instinctive, factorii genetici si anatomofiziologici (malformatii cerebrale, hipertrofierea lobului frontal, parietal etc ).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Psihoanaleptic - enciclopedia universala

Psihoanaleptic:  Substanta medicamentoasa care stimuleaza activitatea mintala in caz de tulburari psihice.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Psihodrama - enciclopedia universala

Psihodrama:  Reprezentatie teatrala, sub conducerea unui terapeut, a unei scene traite sau imaginare, destinata sa exteriorizeze mecanismele unui conflict pe care subiectul il reactualizeaza in relatia sa cu alti actori ai scenei. Aceasta metoda este indicata mai ales in cazul unor probleme profesionale sau de familie.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

« 194 195 196

197

198 199 200 »
«

»