´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera P - pagina 33

Parotidita - enciclopedia universala

Parotidita:  Inflamatie a glandei parotide (principala glanda salivara). O parotidita poate fi de origine virala sau bacteriana. UParotidita virala, cea mai frecventa, se observa in principal in cursul oreionului. Ea provoaca o febra moderata si se traduce printr-o umflatura dureroasa a celor doua parotide. Tratamentul este cel al bolii in cauza. Parotidita bacteriana, purulenta, apare in general la o persoana in varsta a carei stare bucodentara este precara sau care sufera de o boala ce provoaca o deshidratare. Semnele sunt aceleasi ca si cele ale unei parotidite virale, dar mai marcate si unilaterale. Din orificiul canalului lui Stenon (canalul excretor al glandei parotide), la inaltimea molarilor superiori, tasneste puroi. Tratamentul este cel al simptomelor (ingrijirea gurii), asociat cu luarea de antibiotice pe cale orala.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Partea dintr-un compilator, independenta de masina tinta - enciclopedia universala

Partea dintr-un compilator, independenta de masina tinta:  Acea parte a unui compilator care prelucreaza codul sursa, fara a tine seama de particularitatile limbajului tinta. Macro substitutia, analiza lexicala, analiza sintactica, cea semantica, generarea si optimizarea de cod intermediar, sunt etape ale compilarii realizate de aceasta componenta.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Partenon - enciclopedia universala

Partenon:  Templu inchinat zeitei Atena Parthenos, situat pe latura nordica a Acropolei Atenei. Capodopera a arhitecturii grecesti din sec.V i.Hr. Ridicat din initiativa lui Pericle, de arhitectii Ictinos si Callicrates sub conducerea lui Fidias.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Parti - enciclopedia universala

Parti:  Persoanele care participa la incheierea actului juridic, personal sau prin reprezentanti si in privinta carora se produc efectele actului juridic.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

« 30 31 32

33

34 35 36 »
«

»