´╗┐

Enciclopedia universala

articole cu litera P - pagina 82

Piastru - enciclopedia universala

Piastru:  Moneda turceasca de argint, a carei valoare a variat in decursul timpului si care a circulat si in Tarile Romane.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Piata auto - enciclopedia universala

Piata auto:  Cererea si oferta de automobile, noi sau uzate, specifica, la un moment dat, unei anumite zone geografice (tara, judet, localitate etc.).

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Piata de vrajitorie din Sonora - enciclopedia universala

Piata de vrajitorie din Sonora:  Vrajitoarele din Sonora , Mexic stau ca niste stranii statui de piatra si asteapta rabdator in micile lor dughene din piateta mexicana, vesnic inconjurate de un aer sumbru. Atunci cand nu mediteaza taciturn, isi promoveaza cu pricepere marfa si harul, fagaduindu-le clientilor entuziasti si creduli ca ii pot scapa de saracie sau de infidelitatea partenerilor de viata pentru numai 10 dolari. Piata este zilnic deschisa pentru pelerinii din Mexic, dar si pentru turistii straini, care vin in Sonora special pentru a afla mici amanunte referiatoare la viitorul lor. Oricine poate cumpara de aici statuete blestemate, potiuni misteroase, sange de reptila sau pasari-colibri mumificate pentru a-si stimula norocul.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

Piata gri - enciclopedia universala

Piata gri:  Piata gri descrie achizitionarea unui produs de la intermediari care nu sunt autorizati de catre producator si nici nu fac parte din furnizorii oficiali. De exemplu, un depozit din Canada, care vinde o combina stereo cumparata din SUA, dar nu de la producator, aprovizioneaza piata gri de produse. Chiar daca produsele aflate pe piata gri sunt cel mai adesea identice cu cele cumparate prin canalele oficiale, piata gri isi asuma responsabilitatea pentru service si reparatii, care, in acest caz, nu mai sunt responsabilitatea producatorului.

Enciclopedia universala: Definitii din categoria articole cu litera P

« 79 80 81

82

83 84 85 »
«

»